öra näsa och hals

Biverkningar av influensalabb?

öra näsa och hals Biverkningar av influensalabb?
Anonim

Fråga

Jag hade influensa och lunginflammation inokulering för tre veckor sedan och har sedan fått alla symptom på influensa.

Är detta en vanlig bieffekt av influensalabb eller har jag faktiskt lider av influensa kontrakterad innan inokuleringen tog tag?

Svar

Tack för att du ställde den här frågan.

Det är en som frågas ganska ofta vid vinterens tillvägagångssätt när hundratusentals människor får sitt årliga influensavaccin.

Vaccinet ger en hög grad av skydd för utsatta människor mot influensa, som Världshälsoorganisationen identifierar som de mest riskabla utbredda virusen som sannolikt kommer att sopa genom befolkningen.

Det kan dock inte hindra epidemier.

Influensavirusen förändrar ständigt sin ytstruktur.

Därför tillverkas specifika vacciner varje år som kommer att öka immuniteten mot ytmembranen av några få influensavirus som förutspås vara de som kan producera influensa i Storbritannien.

Vaccinet är tillverkat av sterilt inaktiverat influensavirus som inte kommer att orsaka influensa. Ibland kan injektionsstället på armen vara lite rött och ont i några dagar, men andra biverkningar är sällsynta.

Influensinjektionen kommer att erbjuda skydd i hög grad efter ca 10-12 dagar.

Problemet med att ge vaccination till en befolkning är att mottagarna helt enkelt förstår någon sjukdom eller symptom som uppträder inom en vecka eller två till vaccinet.

Det är mycket troligt att du redan inkuberade en virussjukdom vid tidpunkten för dina injektioner.

Sann influensa har en inkubationsperiod på en till fyra dagar och det förvärvas genom att sprutas med droppar av vätska från infekterade personer när de hostar, nysar eller blåser näsan.

Det kännetecknas av en feber av plötslig inaktivitet, huvudvärk, ömma muskler och svaghet så att patienten tar sig till sängs, känner sig hemsk, ofta kräkningar och jolly olycklig. Det är mycket mer ondskefullt och obehagligt än förkrossat förkylning.

Det enda säkra sättet att göra en bestämd diagnos är att ta blodprover medan du är feberig och igen fyra till sex veckor senare för att identifiera viruset i laboratoriet.

Vi brukar vanligtvis inte göra det här eftersom de oftast är bättre i 14-21 dagar.

Pneumokockvaccinet framställs av viruskapselmembranen av 23 typer av pneumokockbakterierna.

Dessa är inte fullständiga bakterier, och de kan inte infektera dig med organismer som kan orsaka infektioner som lunginflammation.

De är enbart för att stimulera ett skyddande svar i ditt immunsystem.

Jag hoppas att denna information hjälper dig, och jag hoppas att du kommer att rensa bort det här året.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd