äta nyttigt

Ska du följa en rå matdiet?


äta nyttigt Ska du följa en rå matdiet?
Anonim

Uppmuntra energi, gå ner i vikt, förbättra din lycka och skydda ditt immunsystem med en naturlig rå matdiet. Verkligen?

Hon är en rå matevangelist, älskar yoga och tror att ett friluftsliv är bäst. Shazzie är också författare till ett antal råmatreceptböcker och värd en aktiv kanal-tv-show som heter Raw Kitchen (SKY 281). Vem bättre att berätta för oss varför gå ner på den råa matruten?

Shazzie säger, "Folk på en rå matdiet äter 100 procent rå, okokt mat. Många tycker att det här är lite svårt, ofta av sociala skäl, så de väljer en 75-199 procent rå matdiet.

"De flesta raw foodists är vegetarianer eller veganer, men vissa äter rå fisk och kött." Som nybörjare rekommenderar hon att du syftar till att inkludera 51 procent rå mat i varje måltid du äter. Det finns fem huvudsakliga fördelar med att äta rå, säger Shazzie.

Ökad energi

Rå mat förvirrar inte kroppen eller orsakar att den sjunker som kokta livsmedel, så det finns mer energi för kroppen att återställa, reparera och leva.

Till exempel sover de flesta raw foodists 2-4 timmar mindre än människor som äter matlagning.

Viktminskning

Viktförhållandena beror vanligtvis på för mycket sur mat och dryck.

När de utsätts för en kost som är hög i rågrönsaker, särskilt mörkgröna bladgrönsaker och deras saft, blir du mer alkalisk och därför rätt storlek.

Sjukdomar försvinner

När din kropp inte "kämpar" maten som den presenteras med kan den fortsätta och göra sitt riktiga jobb: hålla dig bra.

Lycka

Råvaror hjälper till att balansera hormoner och hjärnfunktion. Rå choklad och alger innehåller PEA, kärlekskemikalien. Rå choklad, valnötter och mörkgröna bladgrönsaker innehåller alla mängder magnesium.

Omkring 80 procent av vår befolkning är bristfällig i detta mineral, och låga magnesiumnivåer är relaterade till depression. Rå kokosfett och bananer är bra humörförstärkare.

Andra läser också:

Turande vegetarian: Oavsett orsaken du bestämt dig för att bli vegetarian, kan en kost utan kött eller fisk vara hälsosam.

Detox hemma: Lily Simpson av The Detox Kitchen förklarar hur man effektivt kan avlägsna hemma.

Detox diet för att öka viktminskning: Denna weekend detox kommer att öka din hälsa och din viktminskning.

10 kökshanddukar för att stanna smal: Upptäck de hemliga matvanorna här.

Läkares Råd