sexuell hälsa

Ska jag ha en hysterektomi?


sexuell hälsa Ska jag ha en hysterektomi?
Anonim

Fråga

Under det senaste året har jag haft tre kolposkopi undersökningar. Vid det första hade jag tagit två biopsier och sedan utfördes en loop-excision för att avlägsna de onormala områdena.

Vid min recension kolposkopi blev jag uppmanad att allt såg normalt ut, men resultaten från smärttestet har visat att jag har svår dyskaryos och att jag behöver en kegelbiopsi.

Med tanke på att jag har fyra barn och inte vill ha mer, skulle en hysterektomi vara det bästa alternativet för mig?

Svar

Detta belyser fördelarna med regelbunden cervikal screening, och om du inte hade haft sådan screening så kan du ha haft mer allvarliga problem nu.

Livmoderhalscancer följer en stegvis framsteg från mild cellinflammation till allvarlig inflammation och sedan cancerförändringar, och det är därför som screening görs med de intervaller det är.

Dyskaryos är något sätt upp i denna stege av progression, men kan vanligtvis behandlas med konisk biopsi och lokal behandling snarare än större kirurgi.

De flesta gynekologer föredrar att inte utföra en större operation som en hysterektomi eftersom någon sådan operation medför en viss risk både från bedövningen och själva operationen.

I ditt fall skulle dina äggstockar inte behöva avlägsnas men jag tror att det kan vara värt att prata med din konsultspecialist för att diskutera denna operation, särskilt när din familj är klar.

Om både de och du är nöjda med det här alternativet skulle det säkert förhindra ytterligare ångest för dig i framtiden.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd