sexuell hälsa

Ska jag konfrontera min flickvän om hennes resande exploater?


sexuell hälsa Ska jag konfrontera min flickvän om hennes resande exploater?
Anonim

Fråga

Min flickvän har rest runt om i världen med en bra vän av henne.

Hon var borta fem månader när hon i en konversation sa att hon hade "snogged" två män medan hon reser. Hon berättade för mig i veckor efter det att det hände, trots att vår pakt var helt och fullständigt ärlig mot varandra.

Jag har sedan tillbringat tre veckor med henne, i vilken tid fick vi okej men inte briljant. Hon vill att vi ska stanna kvar fortfarande, men jag tycker att det är mer av ett "säkerhetsnät" skäl för när hon kommer tillbaka.

Mitt problem är detta; hennes resande följeslagare har också gjort en liknande sak genom att "snogging" åtta män på sina resor men har sagt till sin pojkvän att det bara var en. Jag fick veta detta av min flickvän och sa att om den här killen frågar mig att jag ljuger och säger ja var det bara en kille.

Det här får mig att tro att (nu är min förtroende förrådad) kanske min flickvän ljuger för mig och det kanske finns mer eller kanske hon kanske har sovit med någon.

Är det här en logisk sak att tänka? Det verkar vara för mig. Skulle det vara värt att konfrontera henne med min teori?

Svar

David skriver:

Tja, det första att komma ihåg är att många människor diplomatiskt säger "snogged" när ordet "skruvas" skulle vara mer lämpligt.

När det gäller frågan om att ljuga för den andra killen som berörs, tror jag att (om han frågar dig något om det) ska du säga att du inte vet vad som hänt.

Om du tänker på det är det sant.

Men om förhållandet mellan dig och din flickvän? Egentligen är jag inte särskilt hoppfull över det här, men jag kan vara fel. Hon har gått utomlands i fem månader och har (åtminstone) snogat två andra killar.

Sedan dess har du sett henne, men har inte blivit briljant. Detta är inte en bra grund för ett långsiktigt förhållande. Så kanske du två borde ha en ytterligare "paus" ett tag - och se vad som händer. (För övrigt tycker jag inte att "konfrontation" låter en bra idé.)

Lycka till er båda.

Christine tillägger:

Jag tror att den första frågan att titta på här är varför din flickvän har gått och reser nu? Jag noterar från dina personuppgifter att du har varit ihop i fem år.

Jag har märkt att när människor i långsiktiga relationer går utanför resande utan sin partner, är det generellt eftersom någonstans inuti är de inte säker på om förhållandet borde vara - eller de är inte säkra på vad de känner för den där partnern längre.

Med andra ord, de reser och hoppas kunna rensa sina sinnen och bestämma sig på ett eller annat sätt om förhållandet är det rätta för dem. Jag vet inte om du känner att detta kan vara sant i din flickväns fall. Men jag tror ärligt att om du båda trodde att det här förhållandet var honky-dory, hade hon inte gått utan dig.

Naturligtvis har vi ingen kunskap om vad du har gjort medan hon varit borta. Kanske har du levt som en munk, jag vet inte. Om så är fallet, kanske du motsäger det faktum att hon verkligen inte har levt som en nonne!

Jag är inte klar om hon fortfarande reser - men jag tror att om hon är så finns det inte mycket du kan göra förrän hon kommer hem.

Jag misstänker att du kanske har rätt att säga att hon förmodligen använder dig som ett slags "säkerhetsnät". Det kan vara medvetet, eller det kan helt enkelt vara att hon fortfarande är förvirrad om var förhållandet går. Men, som David, känner jag mig inte särskilt säker på din framtid tillsammans.

Det kommer att ta dig ett tag att lära dig att hantera denna bedrägeri och jag misstänker att om du inte hanterar det mycket effektivt kommer det alltid att finnas - i ditt sinne - redo att släpas ut i framtida strid du kanske ha.

Men som jag säger tror jag att du skulle vara bättre om dig själv med varför din flickvän gick bort i första hand, snarare än om hon har druckit ibland och snogged blockes.

Jag tror att som en massa unga kvinnor vill din flickvän ha allt - men hon är förvirrad. Hennes förvirring, enligt min åsikt, gör dig inte en makt av gott. Och jag tror att det är vad du vill bekymra dig om just nu.

Har du vänner som känner dig båda, vem du kan prata med? Ibland ser våra kamrater situationer som vi är ganska tydligare än vi själva gör.

I alla händelser uppmanar jag dig starkt att komma ut och om och bygga ett större socialt liv och nätverk för dig själv. Det kommer inte göra dig bra, sitter hem och hoppas att allt kommer att bli bra. Jag tror att om du börjar ha ett mer sällskapligt liv - och jag menar inte att du måste gå ut och ha sex med andra - kommer du att se att du har alla möjliga möjligheter i din framtid som inte nödvändigtvis beror på din flickvän. Förmodligen har ditt självkänsla slagit på grund av din flickvän och att komma ut och göra saker du tycker om och träffa andra individer borde hjälpa till att reparera det.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Andra Qs & As

Har jag fel för att känna mig så osäker?

Pojkvän på 15 år är plötsligt avlägsen

Kan jag verkligen lita på honom?

Kan jag lita på min fru igen?

Kan vi få ett riktigt förhållande?

Behöver min flickvän lite utrymme?

Har min fru avvisat mig?

Han gjorde alla jaga och säger nu att han är bättre av singel

Han älskar mig inte och vill bara ha "kul"

Jag är så ont och förråd att jag inte vet om jag kan lita på min man

Jag kan inte lita på min pojkvän

Jag kan inte lita på min pojkvän

Jag litar inte på min flickvän

Jag vill inte ha ett engagemang

Jag älskar henne, men hon bor så långt borta

Jag är deprimerad, och min pojkvän är inte uppmärksam på mig

Jag är i ett upp och ner förhållande

Jag är angelägen om en ny man, men jag blir förvirrande signaler från honom

Jag är två månader gravid av min ex - men han vill inte veta

Är min lat partner nytta av mig?

Min pojkvän är kall mot mig

Min flickvän vill ha en paus att spendera tid på egen hand

Min man har haft en affär

Min man är gift med kyrkan

Min man använder en "sexkontakt" -tjänst

Min man förlorade intresse för mig sexuellt när jag blev gravid

Min man verkar vara gift med sitt jobb

Min man arbetar utomlands och sista gången jag såg honom var han väldigt återkallad

Min fru har inte sexuella känslor för mig

Hon är gravid, men jag är inte redo att vara pappa

Ska jag berätta för henne om mitt misstag?

Slitna mellan två kvinnor

Varför är jag rädd för relationer? Kommer terapi att hjälpa mig?

Varför är jag inte redo att begå?

Varför känner jag mig osäker om mitt förhållande?

Varför har min partner plötsligt gått från vårt planerade äktenskap och lämnat mig?

Läkares Råd