sexuell hälsa

Hon klagar på att hennes urinblåsa gör ont varje gång vi har sex


sexuell hälsa Hon klagar på att hennes urinblåsa gör ont varje gång vi har sex

The Great Gildersleeve: The First Cold Snap / Appointed Water Commissioner / First Day on the Job (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Min partner och jag har haft samlag i sju månader.

Nästan varje gång vi har sex och jag börjar gå fortare och hårdare eller i en annan vinkel säger hon att det gör ont i hennes urinblåsa.

Är det normalt eller finns det ett sätt på vilket jag kan stoppa det?

Svar

David skriver:

Din flickvän behöver en undersökning av en läkare, och också ett urintest. Varför? För att se till att hon inte har något problem med hennes urinblåsa. Om läkaren säger att allt är okej, kan de två som du gör göra:

  • Se till att hon går till loo för att ge urin före samlag.
  • Använd mycket smörjmedel.
  • Prova andra positioner.

Christine tillägger:

Ja, jag tycker att det är viktigt att din flickvän får försäkran om en medicinsk kontroll. Förutsatt att det är okej, är jag säker på att vad David har föreslagit kommer att hjälpa situationen.

Men kan jag bara tillägga att när kvinnor är oerfarna, får de ofta en känsla under sex att de ska kissa. De oroar sig ofta fruktansvärt för detta. Det händer speciellt när deras G-fläckar stimuleras.

Vanligtvis passar den här känslan om du bara tar det lugnt ett ögonblick - och det ändras ofta till en känsla av intensiv njutning. Så om hon kan komma igenom det ögonblicket där hon är orolig, kommer hon troligen att vara okej.

Hon borde också inse att hon är mest osannolikt att kissa under sex - speciellt om hon bara har tömt blåsan. Men det om hon gör det kommer det bara att vara några droppar och det kommer du inte att göra något emot.

När hon väl vet det kommer hon förmodligen att sluta oroa sig.

Om sakerna inte förbättras - och jag tror att de kommer - mitt andra förslag är att hon konsulterar en läkare vid en av Brook-centra. Du berättar inte för oss var i landet du bor, men det finns Brook rådgivande centra överallt. Du kan kolla upp deras hemsida: www.brook.org.uk eller ring deras hjälplinje på 0808 802 1234. För närvarande är hjälplinjen bara öppen under ganska begränsade timmar, så du kanske föredrar att lägga till text Ask Brook på 07717 989 023.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd