sexuell hälsa

Kön i ålderdom - är det hälsosamt?

sexuell hälsa Kön i ålderdom - är det hälsosamt?
Anonim

Fråga

Jag är nu över 80. Jag känner fortfarande behovet av ett sexuellt förhållande med min fru. Hon är inte lika sexuell som jag.

Det har föreslagits för oss att, i min ålder, bör dröjen undertryckas / kontrolleras. Har adage "om du inte använder det, förlorar du det" tillämpas?

Jag tror att det kan ha giltighet för kvinnor i viss mån på grund av anatomiska / fysiologiska faktorer. Gäller det också för män?

Om manlig sexuell aktivitet inte är engagerad i längre perioder, kommer det att ha några hälsopåverkan för min prostatakörtel?

Svar

David skriver:

Vem föreslog att din uppmaning borde undertryckas?

Det låter ganska galen mot mig, och jag tror inte att du lätt skulle hitta en läkare som skulle försöka det! Det finns viss sanning i det gamla ordet att "använda det eller förlora det", men det är väldigt långt ifrån att alltid vara sant.

Men du säger rätt att säga att det gäller mer för kvinnor än män. Fram till nyligen fanns det ingen användbar forskning om abstinens och prostata.

Forskning som publicerades 2004 visade dock starkt att män som hade regelbundna orgasmer är mindre benägna att utveckla prostata problem.

Låt oss se vad Christine säger om dig och din fru att få det tillsammans.

Lycka till.

Christine tillägger:

Vad jag inte vet om är vilken ålder din fru är. Detta skulle kunna ha ett stort inslag i frågan. Kanske har hon något obehag under sex, till exempel på grund av vaginal torrhet. Eller kanske är hon sjuk på andra sätt eller helt enkelt saknar energi. Mycket ofta kan en del dip i libido läggas ner för sjukdom eller kanske till en diet som inte hjälper.

Men för många kvinnor, även om de inte är väldigt intresserade av sex, finns det fortfarande mycket nöje att vara från att vara nära och krama mycket och så vidare - och sex leder ofta vidare från det.

Så, om hon inte är aktiv mot att ha sex, hoppas jag att du kommer att fortsätta att njuta av det - om än kanske på något annorlunda sätt eller grader - ett bra tag framöver.

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd