välbefinnande

Seniors uppmanade att upprätthålla högkvalitativ diet


välbefinnande Seniors uppmanade att upprätthålla högkvalitativ diet
Anonim

Äldre människor bör se till att de har en hälsosam och balanserad kost för att förhindra en rad hälsoproblem, det har hävdat.

Laura Williams, en diet- och fitnessexpert, sa att mjölk, yoghurt och ost ger en bra källa till kalcium, vilket är viktigt för att bibehålla benhälsan.

Rött kött är också en värdefull del av kosten, eftersom det kan bidra till att förebygga anemi - ett vanligt problem hos äldre människor.

Fiber är en annan kostkomponent som inte bör försummas i senare liv, eftersom detta minskar risken för förstoppning och matsmältningsklappar. Fiberrika livsmedel inkluderar frukt, grönsaker, helkorn och bönor.

Ms Williams noterade: "Hög fetthalt eller söt och salt mat kan vara frestande, speciellt om du lider av en dålig aptit, men det kan vara risker om alltför mycket dålig mat äts.

Överflödigt salt kan höja blodtrycket och orsaka vätskeretention, medan ett överskott av mättat fett kan ha en skadlig effekt på hjärthälsan.

Experten gjorde sina kommentarer efter en studie i Neurology journal upptäckte att människor i de tidigaste stadierna av Alzheimers sjukdom är mer benägna att ha ett lågt BMI än dem som är fria från demens.

Läkares Råd