välbefinnande

Selenpiller "kan hjälpa till att bekämpa HIV"


välbefinnande Selenpiller "kan hjälpa till att bekämpa HIV"
Anonim

Ett selenpiller som tas dagligen kan hjälpa patienter som har diagnostiserats med HIV att hålla infektionen under kontroll, enligt ny forskning.

University of Miami studie gav mer än 90 patienter med HIV en kapsel med 200 mikrogram hög selenjäst medan en kontrollgrupp som hade liknande selenivåer fick en placebo.

Efter att ha studerat de två grupperna i nio månader fann forskarna att de som fick kapseln hade en högre nivå av selen och också mer sannolikt att ha en lägre HIV-virusbelastning tillsammans med ett högre antal celler som bidrar till att bekämpa HIV.

Selens roll i kampen mot viruset är för närvarande inte känt, men forskarna tror att resultaten ger hopp om att selen kan vara användbart i kombination med andra behandlingar.

De skrev i arkivet för internmedicin: "Med tanke på utmaningarna att använda konventionell farmakoterapi för att uppnå och upprätthålla virologisk undertryckande i HIV-spektrumsjukdom, stöder våra resultat användningen av selen som en enkel, billig och säker kompletterande terapi."

Omkring 40 miljoner människor världen över har blivit infekterade med HIV eftersom det först identifierades, enligt NHS.

© Adfero Ltd

Läkares Råd