välbefinnande

Skotska ryggsmärtor "skickade till England för vård"

välbefinnande Skotska ryggsmärtor "skickade till England för vård"
Anonim

En MSP har krävt att mer specialistvård ska ges till patienter med kronisk ryggsmärta i Skottland, efter att siffror visat att många skickas till England för behandling.

Tjugofem patienter hänvisades till Royal National Hospital for Rheumatic Diseases i Bath under de första sex månaderna 2010-11.

Siffrorna, som erhölls av arbetshälsospokeswoman Jackie Baillie, visar att flytten kostar hälsovården ca 206 000 kronor.

Den totala kostnaden för att skicka patienter till Bath sedan 2008 överstiger 620 000 pund.

Baillie kritiserade situationen och uppmanade skotsk hälsasekreterare Nicola Sturgeon att se till att patienterna kan få lämplig vård närmare hemmet.

Hon sa: "Tvinga patienter som redan lider av smärtsamma förhållanden för att uthärda långa resor bort från vänner och familj för att få behandling ska undvikas om möjligt. Dessa siffror visar att det också är mycket dyrt.

Ms Sturgeon sa att den skotska regeringen utforskar en rad möjliga lösningar, bland annat huruvida en bostadssmältningsanläggning ska tillhandahållas norr om gränsen.

Det kungliga nationella sjukhuset för reumatiska sjukdomar har fungerat bra i vårdkommitténs 2009 Inpatient Survey och rankas bland de bästa förtroende i landet för behandling av öppenvård med värdighet och respekt.

Läkares Råd