välbefinnande

Forskare identifierar "stress-orsakande" protein i hjärnan


välbefinnande Forskare identifierar "stress-orsakande" protein i hjärnan
Anonim

Forskare har identifierat ett speciellt protein i hjärnan som de tror kan förbättra individens känslighet för stress.

Forskning som utförs av experter vid University of Leicester tittade på betydelsen av proteinneuropsin, som regleras av amygdalaområdet i hjärnan.

Forskarna fann att amygdala reagerar på stress genom att trycka upp proteinets nivåer, vilket i sin tur leder till en rad kemiska händelser som är inriktade på ökande aktivitet i denna region i hjärnan, vilket gör musen mer känslomässiga.

Skriva upp fynden i tidskriften Nature, ledande forskare Dr Robert Palwak föreslog att utveckling av droger som kan rikta sig mot denna specifika neurologiska väg skulle kunna vara avgörande för att bekämpa en rad mentala tillstånd, inklusive stress och depression.

"Även om forskning nu behövs för att översätta våra resultat till den kliniska situationen, öppnar vår upptäckt nya möjligheter till förebyggande och behandling av stressrelaterade psykiatriska störningar som depression och posttraumatisk stressstörning, säger han.

Under tiden har National Rugby League i Australien lanserat en ny kampanj som syftar till att öka medvetenheten om depression bland unga män.

Läkares Råd