välbefinnande

Skolor behöver hjälp med långsiktiga hälsofrågor

välbefinnande Skolor behöver hjälp med långsiktiga hälsofrågor
Anonim

Planer har meddelats som kräver att skolor ska ge stöd till barn med långvariga hälsoproblem som epilepsi, astma, allvarliga allergier och typ 1-diabetes.

Utbildningsminister Lord Nash har lagt fram ett ändringsförslag till Children and Families Bill och utbildningssekreteraren Michael Gove har nu avslöjat ett "krav på alla typer av statsskolor".

Som en del av de nya lagstadgade skyldigheterna måste skolorna se till att de har tagit "rimliga åtgärder" för att ge stöd till ungdomar med sådana problem, med fullständig lagstadgad vägledning som ska utfärdas 2014.

Nyheten har blivit välkomnad av ett antal välgörenhetsorganisationer, som tidigare har hävdat att barn med långsiktiga villkor utesluts från aktiviteter och akademiska fördelar. Också många lärare har visat sig sakna förtroende när det gäller vad man ska göra i en nödsituation som astmaattack.

Lynne Regent från anafylaxikampanjen sa: "Våra medlemmar känner mycket starkt till denna kampanj och kommer att vara glada över detta positiva steg framåt."

Läkares Råd