välbefinnande

Ökning av alkoholrelaterade A & E-antaganden

välbefinnande Ökning av alkoholrelaterade A & E-antaganden
Anonim

Intag av sjukhus på grund av alkohol ökade med sex procent under 2007/08, nya siffror visar.

Årliga lokala alkoholprofiler för England (LAPE) visar att dödsfall från kronisk leversjukdom ökade med 2, 8 procent för män och 2, 4 procent för kvinnor.

Regeringens nationella alkoholindikator avslöjade också att det fanns 863.257 inskrivningar på sjukhus för alkoholrelaterad skada i England 2007/08 - en ökning med åtta procent jämfört med föregående år och ytterligare 176 alkoholrelaterade intrång varje dag.

Förmånskrav på grund av alkoholism ökade också och 82 procent av kommunens områden ökade sjukhusintag för alkoholrelaterad skada.

Nordväst tycktes vara den myndighet som hade störst alkoholrelaterad skada, eftersom det var hemma för åtta av de tio områdena med högsta nivåer - Manchester, Salford, Liverpool, Rochdale, Halton, Tameside, Bolton och Oldham.

De med de lägsta nivåerna var i södra - Broadland, East Dorset, South Norfolk, Sevenoaks, South Northamptonshire, North Kesteven, West Devon, Wokingham, Three Rivers och Brentwood.

En undersökning som släpptes utöver statistiken visade att briterna tror att alkoholförbrukningen kommer att försämras under det närmaste decenniet.

Ny YouGov-forskning, som beställts av British Society of Gastroenterology, visar att folk vill att regeringen ska vidta åtgärder för att ta itu med den allvarliga frågan om överdriven alkoholkonsumtion.

Professor Chris Hawkey, samhällets president, sade: "Det måste också göras för att förbättra tidigt ingripande för de som har de allvarligaste alkoholrelaterade problemen."

Läkares Råd