välbefinnande

Recension ställer vitaminfördelar i tvivel


välbefinnande Recension ställer vitaminfördelar i tvivel
Anonim

Människor som tar vitamintillskott kan inte vara till nytta för sin hälsa och kan öka risken för för tidig död, enligt en ny rapport.

Danska forskare fann att antioxidanter inte förlänger livslängden som vissa kan hoppas och att beta-karoten, vitamin A och vitamin E faktiskt kan öka risken för dödsfall.

De avslöjade inte att C-vitamin och selen har positiva eller negativa effekter.

Deras resultat bygger på en granskning av data från 67 randomiserade försök som involverade knappt en fjärdedel av en miljon människor och släpptes idag av Cochrane Library.

"Vi kunde inte hitta några bevis för att stödja antioxidanttillskott för att minska risken för att dö tidigare hos friska människor eller patienter med olika sjukdomar", säger Goran Bjelakovic, som utförde den systematiska översynen vid Köpenhamns försöksenhet vid Köpenhamns universitetssjukhus i Danmark.

"När det gäller dessa antioxidanter behöver vi mer data från slumpmässiga försök. Slutsatsen är att nuvarande bevis inte stöder användningen av antioxidanttillskott i den allmänna friska befolkningen eller hos patienter med vissa sjukdomar."

© Adfero Ltd

Läkares Råd