välbefinnande

Restaurang måltider lika illa som snabbmat


välbefinnande Restaurang måltider lika illa som snabbmat
Anonim

Du tror förmodligen att matsal på en fancy restaurang är mycket hälsosammare än att tucka in i en del snabbmat, men enligt en ny studie är maten faktiskt lika osunn som snabbmat.

Forskare vid University of Illinois satte upp för att undersöka förhållandet mellan att äta i en fullservice restaurang och konsumera snabbmat.

För undersökningen analyserade de matvanorna av 18 098 vuxna som bor i USA som alla ingår i National Health and Nutrition Examination Survey för 2003-10.

Det visade sig att de som åt på restauranger skulle brukade konsumera mer natrium och kolesterol i sina måltider än någon annanstans.

Ruopeng An, ledande forskare i studien, förklarade: "Detta extra intag av kolesterol, ca 58 mg per dag, står för 20 procent av den rekommenderade övre gränsen för total kolesterolintag på 300 mg per dag."

Däremot konsumerade deltagare som åt på snabbmatsrestauranger 10 mg mer kolesterol än de som lagade sina egna måltider hemma.

Dessutom fann forskarna också att det dagliga natriumintaget av en individuell middag på ett snabbmatställe ökade i genomsnitt med 300 mg och 412 mg när man äter i en restaurang.

Professor En tillägg: "Det extra natriumet är ännu mer oroligt eftersom det genomsnittliga dagliga natriumintaget bland amerikanerna redan ligger så långt över den rekommenderade övre gränsen, vilket utgör ett betydande folkhälsoaspekter, såsom högt blodtryck och hjärtsjukdom."

Det rekommenderas att vuxna konsumerar mellan 1 500 och 2 300 mg natrium per dag. Det uppskattas emellertid att amerikaner äter omkring 3 100 mg per dag när de äter hemma.

Professor En konstaterade att det är mycket mer fördelaktigt för en persons hälsa om de förbereder sina egna hälsosamma måltider hemma, undviker att äta och äta så lite som möjligt.

Studien har publicerats i European Journal of Clinical Nutrition.

Läkares Råd