välbefinnande

Forskare utvecklar bioaktivt papper


välbefinnande Forskare utvecklar bioaktivt papper
Anonim

Forskare som är baserade i Kanada håller på att utveckla ett bioaktivt papper som de hoppas kommer att kunna förstöra ett antal bakterier.

Papperet skapas för att innehålla ingredienser som kommer att upptäcka och bekämpa virus och bakterier som salmonella och E coli.

Ett gemensamt projekt, namnet Sentinel, genomförs av forskare på tio universitet och myndigheter, samt industripartner, i ett försök att utveckla biologiskt aktiva papper som inte bara skyddar mot virus utan också är låga kostnader.

Robert Pelton, vetenskaplig chef för Sentinel, sade: "Vilket bioaktivt papper kommer att erbjuda är omedelbarhet, bärbarhet och låg kostnad för att upptäcka och avvisa eller avaktivera skadliga patogener."

Han noterade att det för närvarande kan ta veckor att testa prover men sade att denna utveckling skulle minska den tiden betydligt.

Den nya utvecklingen bör se en minskning av antalet sjukdomar som kontraheras genom matburna virus och bakterier, vilket i slutändan kan leda till en minskning av antalet dödsfall från dessa sjukdomar, hoppas forskarna.

© Adfero Ltd

Läkares Råd