välbefinnande

Rapport avslöjar NHS "diskriminering" mot psykisk sjukdom


välbefinnande Rapport avslöjar NHS "diskriminering" mot psykisk sjukdom

U 137 - Torbjörn Fälldin avslöjar kärnvapen ombord (SVT, 1981) (Juli 2019).

Anonim

NHS misslyckas med att ge adekvat behandling för personer med psykiska sjukdomar, har en rapport hävdat.

Experter vid London School of Economics and Political Science (LSE) säger att nästan hälften av all ohälsa som upplevs av personer under 65 år är psykisk sjukdom.

Ändå får bara en fjärdedel av dem med psykisk ohälsa för närvarande någon typ av behandling.

Institutets mentala hälsopolitiska grupp beskriver denna underbehandling av psykisk sjukdom som en "chockerande form av diskriminering".

Medlemmar hävdar att det är kostnadseffektivt att tillhandahålla mer talande terapier - som är effektiva i mer än 40 procent av fallen av depression och ångestsyndrom.

De säger också att lokala kommissionärer i vissa delar av landet måste göra mer för att finansiera utvidgningen av psykologiska terapier.

Professor Lord Layard, från LSE Center for Economic Performance, hävdade: "Det kommer att rädda dem så mycket på sina sjukvårdsbudgetar att nettokostnaden blir liten eller ingenting."

Dr Andrew McCulloch, chef för mentalvårdsstiftelsen, välkomnade rapporten och kom överens om att psykisk ohälsa är ett "fattigt förhållande" till fysisk hälsa.

"Regeringen har med rätta förpliktat sig till en jämvikt mellan fysisk hälsa och psykisk hälsa i hälso- och socialvårdsräkningen, och de måste säkert leverera vad de har lovat", hävdade han.

Läkares Råd