välbefinnande

Rapporten lyfter fram brist på stroke support

välbefinnande Rapporten lyfter fram brist på stroke support
Anonim

Majoriteten av strokeöverlevande i England lämnas isolerade i samhället utan det nödvändiga stödet, nya siffror föreslår.

En rapport från Stroke Association konstaterade att 88 procent av överlevande av stroke inte får det stöd de behöver, trots att långsiktigt kommunikationsstöd i en gruppinställning har visat sig hjälpa överlevare att återvinna förlorade kommunikationsförmåga och undvika depression och isolering .

Minst en tredjedel av de överlevande av stroke uppskattas ha kommunikationsproblem, vilket gör att de inte kan tala eller förstår språk.

Julie Ainscow, regional kommunikationsansvarig för Stroke Association, kommenterade: "Vi behöver alla kommunicera. Oavsett om det är genom att tala, en handbehåll eller ett ögonblick, är möjligheten att interagera med andra avgörande. Förlusten av dessa grundläggande färdigheter kan lämna stroke överlevande känner sig fängslad och deprimerad.

"Som vår rapport visar, med rätt stödslag kan överlevande ha en god livskvalitet och spela en aktiv roll i samhället. Fördelarna är inte bara ett kostnadsbesparande till vårt vårdsystem - de är en grundläggande mänsklig rättighet för varje individ. "

© Adfero Ltd

Läkares Råd