matsmältnings hälsa

reflux


matsmältnings hälsa reflux
Anonim

Fråga

Jag har diagnostiserats med återflöde.

Jag tar ofta Gaviscon. Jag har en brännande känsla på min tunga, som är en benvit färg.

Kan du förklara varför min tunga brinner och kommer det någonsin att gå iväg? Finns det några råd du kan erbjuda för att lindra denna brännande känsla?

Tror du att jag borde få det här undersökas vidare? Jag borstar också mycket, finns det något jag kan göra för att lindra detta?

Svar

Den bränning som du beskriver kan helt enkelt associeras med återflöde av syra som orsakar irritation.

Om återflöde är den underliggande faktorn för symtomen, när det väl kontrolleras tillräckligt, ska tungan förbättras spontant.

Under dessa omständigheter kan borsta tungan varje dag med hjälp av tandborste och bikarbonat av soda hjälpa till med återhämtning av hjälpmedel.

Det är viktigt att uppskatta att det finns en mängd olika tillstånd som kan påverka munnen och tungan. En av de mer välbekanta saker som någon kan förvänta sig att bli uppmanad att besöka läkaren är att lägga ut tungan för inspektion.

Du har rätt att tro att det finns användbara tecken att observera i munnen och att det ibland kommer att ge en ledtråd för att uppnå en diagnos.

Om du njuter av god hälsa och god muntlig och tandhygien är det mycket osannolikt att det är något som är allvarligt fel.

Det är lämpligt att söka läkarhjälp för att klargöra situationen och diskutera behandling och undersökning av dina reflux symptom.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd