välbefinnande

Rött kött kopplat till typ 2-diabetesrisk

välbefinnande Rött kött kopplat till typ 2-diabetesrisk
Anonim

Människor som regelbundet äter rött kött under ett antal år kan möta en ökning av risken för typ 2-diabetes, föreslår ny forskning.

Forskare vid National University of Singapore tittade på data om cirka 149 000 män och kvinnor i USA, vilka alla följdes i flera år.

De observerade att ökad konsumtion av rött kött under en fyraårsperiod var förknippad med en ökad risk för typ 2-diabetes under de följande fyra åren.

Jämfört med människor vars intag av rött kött inte förändrades över tiden, visade individer som ökade intaget med mer än 0, 5 portioner per dag en ökning av diabetesrisken med 48 procent.

Samtidigt har de som sänktes med 0, 5 portioner per dag drabbats av en 14 procent lägre risk under de närmaste fyra åren.

Skriva i journal JAMA Internal Medicine, avslutade studieförfattarna: "Våra resultat bekräftar robustheten i sambandet mellan rött kött och typ 2-diabetes och lägger till ytterligare bevis för att begränsning av rött köttkonsumtion över tid ger fördelar för förebyggande av typ 2-diabetes. '

Se forskningen

Läkares Råd