sexuell hälsa

Återkommande tröst förstör mitt kärleksliv

sexuell hälsa Återkommande tröst förstör mitt kärleksliv
Anonim

Fråga

Jag är en kvinna och en 23-årig insulinberoende diabetiker vars sockerhalt är ganska välkontrollerad. Mitt problem är att jag lider av dålig återkommande tröst, och det förstör mitt sexliv.

Jag behandlar mig själv och min partner samtidigt med Diflucan, men min läkare är ovillig att förskriva - som det är dyrt.

Vi använder ofta Canesten Combi istället, vilket inte verkar fungera så bra.

Min man är väldigt ovilliga att komma i närheten av mig, eftersom han inte vill riskera att bli trött igen och det är väldigt upprörande.

Problemet verkar mestadels under början av min period men min doktor säger bara att jag ska använda naturlig yoghurt, som jag har försökt men till nytta.

Detta börjar verkligen trycka på mig eftersom det verkar vara ett pågående problem och jag vet inte hur min relation med min man kommer att förbättras tills mitt problem är lätt.

Svar

Vi är lite förbryllade att din läkare inte vill skriva Diflucan på bekostnad av bekostnad. Den nuvarande (2012) kostnaden för NHS är 87 pence. Vi är säkra på att din tröskel är härdbar.

Diabetes utsätter förvisso för återkommande tröst, men det är bra att dina blodsockernivån är välkontrollerade.

Om de inte var i kontroll, skulle det kunna göra dig ännu mer ansvarig för attacker av tröst.

Vi samlar er på contracepticve pillret. Det sägs ibland att pillan också kan predisponera för tröst, men ny forskning har ställt stor roll i denna teori. Har du dock provat ett preventivmedel för att se om det hjälper till?

Vi ser från din medicin att du är astmatisk, och vi undrar om du har haft några nya antibiotika för luftvägsinfektioner, vilket också kan ha bidragit till en återkommande tröst?

Eftersom du samtidigt behandlar både din partner och dig själv samtidigt mycket förnuftigt för att förhindra återinfektion, är det mycket möjligt att den verkliga infektionen faktiskt kommer från din egen tarm snarare än genom sexuell överföring.

Trusorganismen lever normalt i tarmen, och hos vissa kvinnor sänds det mycket lätt till det vaginala området.

Be din läkare att ordinera dig något oral antifungalt preparat i form av nystatin-pastiller eller vätska. Detta kommer att behandla tröst i tarmen, och så förhindra överföring till det vaginala området.

Du kan också gå ett steg längre och använda naturlig yoghurt intra-vaginalt med hjälp av en spruta för att ändra surheten vilket gör miljön mindre fördelaktig för tröst.

Under de senaste åren har det blivit uppenbart att återkommande tarmsjukdomar ska försöka hålla svalna "underifrån" - genom att undvika heta badkar (ta svala duschar istället) och styra av heta, smutsiga byxor och tights.

Om ingen av dessa åtgärder fungerar, skulle det vara en bra idé för dig och din huband att gå tillsammans till en klinisk genitourinary medicine (GUM) och se om de kan föreslå någon annan anti-thrush-behandling.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd