sexuell hälsa

Återvinning av alkohol med låg sexkörning


sexuell hälsa Återvinning av alkohol med låg sexkörning
Anonim

Fråga

Jag är manlig och en återhämtande alkoholist. Efter en detox nyligen, är jag glad över att säga att det är kul att vara nykter.

Problemet är att jag har förlorat min sexdrivning och har ingen intresse vad som helst i kön, även om det tycktes vara bra när jag druckit. Min partner är en väldigt sexig kille och jag kan bara inte tycka att jag utför efterfrågan.

Kommer min kön att återvända i tid eller ska jag kontakta min läkare? Finns det något jag kan ta eller göra för att försöka få det att återvända?

Jag är också mycket underviktig och trots min enorma aptit ser jag inte ut att lägga på.

Svar

David skriver:

Ja, var vänlig kontakta din läkare - om det finns någon viktig orsak till din brist på libido.

Du behöver en fysisk undersökning och några blodprov. Det kan alla visa sig vara känslomässigt eller i samband med eftermatningen av din tidigare dricka. Men få det sorterat hos din läkare.

Lycka till.

Christine tillägger:

Ja, jag hoppas att du får se din läkare verkligen snart.

Det andra jag vill föreslå är att du kanske vill dela det här problemet vid ett alkoholiskt anonymt (AA) möte. Du kommer inte vara den första återhämtande alkoholisten som har upplevt detta problem. Ofta ger upp dricksmedel innebär att man på alla sätt kan anpassa sig på olika sätt. Till exempel, om alla dina stora kompisar var tunga drinkare, kanske du finner det för att behålla din nådighet du behövde för att förstora din vänkrets för att inkludera några som inte drick!

Nu, om du under de senaste åren har haft sex när du har varit ganska inebriated, kan det ta din kropp lite tid att återupptäcka sitt naturliga svar på sexuell stimulans medan den är nykter. är det här logiskt?

Så, efter att ha avgjort huruvida det finns någon fysisk anledning till din brist på sexuell intressen just nu behöver du bara ge dig en viss tid - och lite omsorg och vård. Du har varit i helvete mycket, och din kropp och sinne kan behöva lite tid att anpassa sig till det nya duet.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP och Christine Webber, kön och relationer expert

Läkares Råd