hudvård

Det snabbaste sättet att få händerna att se yngre ut


hudvård Det snabbaste sättet att få händerna att se yngre ut

35. Nytt sätt att lära in multiplikationstabellen snabbt (Juli 2019).

Anonim

Som huden på nacken och bröstet är huden på baksidan av dina händer extremt tunn och delikat. Lägg till den överraskande tid det har spenderat på soluppvärmning genom åren (tänk bara på hur ofta du kör, med dina händer uppåt på ratten!) - och du har ett recept för ökad åldrande.

"Om du inte har skyddat dina händer bra med solskyddsmedel får du det förtunnade, crepey, spotted look", säger Kenneth Mark, MD, en dermatolog i New York City. Men du kan hålla dem så unga och smidiga genom att rikta in två av de vanligaste åldringsrelaterade problemen.

Första: håll händerna fuktiga

Som du förmodligen redan vet, ser välhydrerad hud omedelbart mindre rynkigt ut

.

men vi kommer att upprepa det en gång till ett gott mått: När du lägger till fukt suger den fukten in och plumpar huden, vilket gör att ytan tillfälligt stryks. Så ge dina händer upprepad TLC.

"Områden som händerna behöver mer regelbunden smörjning än ansiktet, eftersom ansiktet har mycket mer oljekörtlar på den", säger Paul J. Frank, MD, grundare och chef för The Fifth Avenue Dermatology Surgery and Laser Center i New York City .

Så det innebär fuktighet morgon och natt, och håll också en hydratisering av handkräm i handväskan och på skrivbordet för att fylla upp varje gång du tvätta händerna - vilket medför extra torkning.

Då: reparera huden över natten

Om tunt, crepeyhud på händerna är ditt största åldrande problem, kan du överväga att använda ett kollagenstimulerande anti-aging serum eller grädde, säger Dr. Frank.

Men vet det här: det kanske inte är din bästa användning av pengar. "Ju längre du går bort från ditt hjärta - som händer och fötter, ju mindre cirkulationen, desto svårare är de att behandla, säger han. "Det gäller till och med för in-office-förfaranden, som lasrar."

Istället rekommenderar Dr. Frank oftast denna enkla (och billiga!) Hemma-behandling för sina patienter: Först sätter du på en tyngre oljeljursbaserad salva före sängen och släpper sedan på ett par bomullshandskar eller strumpor och går till sova. "För kvinnor som klagar över crinkly eller torr hud, det fungerar verkligen underverk för att återställa smidighet, " säger han.

Njut av dessa tips? Få mer skönhet, hälsa och välbefinnande råd för dig och hela familjen levereras direkt till din inkorg med vårt nyhetsbrev:

Läkares Råd