välbefinnande

Kvartalet av unga kvinnor var sexuellt aktiva vid 16 års ålder

välbefinnande Kvartalet av unga kvinnor var sexuellt aktiva vid 16 års ålder
Anonim

Mer än en fjärdedel av unga kvinnor i England hade först sex före sin 16-årsdag, enligt en ny rapport från NHS Information Center.

Tjugosju procent av de 16 till 24-åriga kvinnorna sa att de började ha sex när de var under 16 år, tillsammans med 22 procent av männen i samma åldersgrupp.

Och en av tio personer i åldersgruppen 16-24 hävdade att de hade haft tio eller fler sexpartners.

Under tiden förklarade 26 procent av unga kvinnor och 32 procent av unga män 2010 års upplaga av hälsoundersökningen för England att de aldrig hade haft sex.

Medianåldern när en person blir sexuellt aktiv är 17 för både män och kvinnor.

Tim Straughan, chef för NHS Information Center, sa: "Årets rapport ... målar en bild av sexuellt beteende som förändras över generationerna, med yngre kvinnor som tenderar att börja ha sex yngre.

"Dessa resultat kommer att vara av intresse för NHS vid hantering av frågor som sexuellt överförbara sjukdomar och preventivmedel."

Forskningen visade också att 12 procent av kvinnor i åldern 16 till 69, som någonsin varit sexuellt aktiva, hade diagnostiserats med en sexuellt överförd infektion, tillsammans med nio procent av männen.

Rebecca Findlay, en talskvinna för Family Planning Association, observerade att samhället och relationen har förändrats "dramatiskt" under de senaste 50 åren.

"Utbildning och information skyddar ungdomars sexuella hälsabehov och hjälper dem att motstå att ha sex innan de är redo. Det är därför, med tanke på dessa uppgifter från NHS Information Center, det finns ett överväldigande behov av lagstadgad sex- och relationerutbildning i skolor, ' Hon sa.

Läkares Råd