sexuell hälsa

Kvartal ungdomar "använder inte preventivmedel"

sexuell hälsa Kvartal ungdomar "använder inte preventivmedel"
Anonim

En av fyra sexuellt aktiva ungdomar använder inte någon form av preventivmedel vid sömn med en ny partner, en undersökning har funnit.

Forskningen, som utfördes av Marie Stopes International, avslöjade att 16 procent av unga som erkände att ha oskyddad sex sa att de helt enkelt hade glömt.

Tretton procent sa att deras partner inte ville använda preventivmedel och 19 procent sa att de hade glömt eftersom de var fulla.

Undersökningen avslöjade också utbredd förvirring kring utbudet av preventivmedel som erbjuds.

Nästan hälften av undersökta svarande sa att de inte kände till eller var förvirrad av de olika typerna av preventivmedel, medan 32 procent erkände att de inte visste vilken metod som var bäst för dem och deras partner.

Tracey McNeill, vice president i Storbritannien och Europa hos Marie Stopes International, sa att läkare och sjuksköterskor borde diskutera preventivmedel när de ser ungdomar.

"Det handlar om att så många som en av fyra sexuellt aktiva ungdomar lägger sig i riskzonen för oplanerad graviditet och sexuellt överförbara infektioner (STI) genom att inte använda preventivmedel med en ny partner, " påpekade hon.

"Vi skulle vilja se en större diskussion om långverkande reversibelt preventivmedel, vilket i synnerhet kommer att ge skydd mot oplanerad graviditet till ett växande antal ungdomar som glömmer att använda preventivmedel i dagens värme."

Rapporten kommer efter siffror från Health Protection Agency avslöjade att STI-räntorna ökade med mer än fem procent under 2009, varav 25-årig mest riskerar att få infektion.

Läkares Råd