välbefinnande

Offentliga är oense med NHS-utgifterna för livsstilsrelaterad sjukdom


välbefinnande Offentliga är oense med NHS-utgifterna för livsstilsrelaterad sjukdom
Anonim

Flertalet människor tror att NHS inte bör betala räkningen för att behandla patienter med livsstilsrelaterade medicinska tillstånd, visar en undersökning.

Sjuttiofem procent av människor tror att binge-drinkers som behöver akut sjukhusbehandling borde behöva betala för egen vård, enligt en undersökning av 2 282 vuxna av AXA PPP Healthcare.

Över en tredjedel av respondenterna hävdade att NHS kunde sänka kostnaderna genom att minska sina utgifter på alkoholrelaterade villkor, medan 28 procent trodde pengar kunde sparas genom att inte tillhandahålla fri behandling för personer med sjukdomar som orsakats av rökning.

Fergus Craig, kommersiell direktör för AXA PPP Healthcare, sa att många britter tror att människor borde ta större personligt ansvar för sin egen hälsa.

"Vad vår forskning visar också är det som folk verkligen vill ha är en snabbare diagnos av allvarliga sjukdomar som cancer ... följt av kortare väntelistor, tillgång till vårdgivare utan operationstid och långvarig vård för äldre" avslöjas.

Under tiden har det sällsynta Cancers Forum kritiserat systemet genom vilket nya droger godkänns eller avvisas för NHS-användning.

Organisationen är också oroad över att cancerpatienter inte får behandlingar som kan förlänga sina liv, trots nya riktlinjer som utformades för att förbättra tillgången.

Läkares Råd