hjärta och blod

Föregående angina

hjärta och blod Föregående angina
Anonim

Fråga

Jag har haft ont i ryggen runt axelbågen. Detta strålade runt till mitt brösts framsida på vänster sida.

Det var inte som angina smärta jag brukade uppleva. Skulle detta kunna bero på en ökning av dosen av min Istin nyligen?

Eller kan det orsakas av ytterligare hjärtproblem?

Svar

Bröstsmärta är ett vanligt klagomål. Med tanke på din femåriga anginahistoria kan jag förstå din oro för hjärtsjukdom men det finns många orsaker, allt från muskel- och ryggproblem till hjärtsjukdom.

Jag är rädd att jag inte har tillräckligt med information för att berätta orsaken till din nya smärta, så det är viktigt att du konsulterar din egen läkare.

Den typ av saker som din läkare kommer att vilja veta är hur länge du har haft smärtan, vad du gjorde när smärtan började (hjärtrelaterad smärta börjar ofta under träning), allt som gör smärtan bättre eller sämre och några andra symtom .

Om din "nya värk" lindras av angina medication som GTN-tabletter eller spray, föreslår detta en hjärtsak.

Käftkramper kan dock orsaka liknande smärta och lindras också av GTN.

Även om muskelkramper eller myalgi kan uppstå som en bieffekt av att ta Istin, är detta sällsynt och därför osannolikt att orsaka smärta. Jag vet inte orsaken till ökningen av dosen men det kan vara relevant för den nya smärtan.

Bröstsmärta som krossar, klämmer eller ökar i intensitet eller åtföljs av andfåddhet, illamående, kräkningar, svettning, snabb eller oregelbunden puls måste betraktas som en nödsituation och du ska ringa en ambulans.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd