välbefinnande

Populär blodtyp dietteori debunked


välbefinnande Populär blodtyp dietteori debunked

Sågningsdags: Ulrika Davidssons 'AB0-metoden' är kvacksalveri (Juli 2019).

Anonim

Forskare har funnit att det inte finns några bevis för att en populär viktminskningsreglering baserad på en persons blodtyp är effektiv.

Teorin bakom kosten är att människor med olika blodtyper behandlar mat på olika sätt, så att hålla fast vid en regim skräddarsydd för blodtyp kan öka viktminskningen och minska risken för kroniska sjukdomar.

Ett lag vid University of Toronto använde 1.455 studie deltagare för att testa teorin, samla in information om sina vanliga dieter, kardiometaboliska riskfaktorer och ABO-blodtyp.

De fann att länkarna mellan var och en av de fyra blodtyperna, kostvanor och markörer för hälsa var helt oberoende, vilket innebar att det inte fanns några bevis för att stödja idéerna bakom kosten.

Författaren Dr Ahmed El-Sohemy skriver i tidningen PLOS ONE: "Hur en individ svarar på någon av dessa dieter har absolut inget att göra med blodtypen och har allt att göra med sin förmåga att hålla sig till en förnuftig vegetarisk eller låg-kolhydrat diet.

Förra året fann en recension som publicerades i American Journal of Clinical Nutrition inte några bevis för att stödja blodtypsdieten.

Läs det abstrakta

Läkares Råd