välbefinnande

Dålig sömn kopplad till högt blodtryck i midlife


välbefinnande Dålig sömn kopplad till högt blodtryck i midlife

CarbLoaded: A Culture Dying to Eat (International Subtitles) (Juli 2019).

Anonim

Vuxna i medelålders ålder som går för lite under genomsnittliga sömns sömn är mer benägna att drabbas av högre blodtryck, tyder på resultaten av en ny studie.

Forskning som utförs av forskare vid University of Chicago tittade på både sömnvaraktighet och med hjälp av handledsaktigrafi, blodtryck bland 578 medelålders deltagare.

Teamet fann att de personer som hade sovit för de minsta timmarna hade större sannolikhet att ha högre systoliska och diastoliska blodtrycksnivåer, med en timmes reduktion i sömnvaraktigheten i samband med en 37 procent ökning av chanserna att utveckla tillståndet.

Skrivande i den aktuella frågan om arkivmedicinen, tillade doktor Kristen Knutson: "Såsom beskrivits i en tidigare rapport från denna studie sov också afroamerikanska män mycket mindre än vita kvinnor.

"Dessa två observationer föreslog den spännande möjligheten att det väl dokumenterade högre blodtrycket hos afroamerikaner och män kan vara delvis relaterat till sömnvaraktighet."

Dessa senaste fynd har välkomnats av den brittiska baserade välgörenheten Blood Pressure Association.

Det tillsattes emellertid att eftersom inga bevis har visat sig föreslå att sova mer aktivt kan minska blodtrycket, bör medelålders vuxna fortsätta att använda sig av föreskrivna läkemedel och se till att följa en hälsosam livsstil.

Läkares Råd