välbefinnande

Dålig förvaltning "som påverkar patienter"

välbefinnande Dålig förvaltning "som påverkar patienter"
Anonim

Patienter får inte de bästa behandlingarna som är tillgängliga för dem på grund av NHS trusts dåliga ekonomiska förvaltning, har regeringens utgiftsbevakning varnat.

I sin nationella rapport som offentliggjordes idag konstaterade revisionsutskottet att ett ökat genomförande av National Institute for Clinical Excellence (Nice) vägledning endast kommer att uppnås om sjukhus och primärvårdsföreningar (PCT) skulle kunna uppnå en rättvisare och mer effektiv finansiell planering.

Trevligt är den kropp som rekommenderar att specifika droger eller behandlingar ska användas av NHS-trusts över hela landet, med sikte på att garantera rättvisa och kostnadseffektivitet i NHS tillsammans med värdet för skattebetalaren.

Många hälsovårdar skyller på brist på finansiering som huvudhinder för att genomföra rekommendationer.

Men enligt James Strachan, ordförande för revisionskommissionen, är dålig ekonomisk förvaltning problemet.

"Det kommer alltid att vara konkurrerande prioriteringar för finansiering, men förvånansvärt visar vår rapport att det faktiskt inte kostar något som är grunden till problemet", sa han.

"Vad skulle göra hela skillnaden, och är lätt att uppnå, är förbättrad finansiell planering och bättre kommunikation mellan finans och klinisk personal."

Kliniska riktlinjer som behandling av hjärtsvikt eller diabetes kom under kritik i rapporten. Det framhöll också osäkerhet om konsekvenserna av betalning av resultat (PbR) för finansiering av trevlig vägledning lokalt som en svaghet.

Kommissionen har rekommenderat att lämpliga planerings-, kostnads-, budgeterings- och övervakningsprocesser införs så att Nice-vägledning kommer att genomföras systematiskt och variationer i vårdkvalitet över hela NHS reduceras.

Trevlig vice verkställande direktör Andrea Sutcliffe har välkomnat rapporten och hävdar att ett framgångsrikt genomförande av Nice klinisk vägledning är avgörande för att förbättra kvaliteten på patientvården.

© Adfero Ltd

Läkares Råd