välbefinnande

Dålig hygien identifierad vid sjukhusförtroende

välbefinnande Dålig hygien identifierad vid sjukhusförtroende
Anonim

Bromley sjukhus NHS trust har utfärdats med ett förbättringsmeddelande efter en spot check identifierade smutsiga avdelningar och ineffektiva hygienåtgärder.

I en avdelning fann sjukvårdspersonalens inspektörer smutsiga kommoder markerade rena och klara för användning och blodfläckar på en sängskena och på väggen bakom en annan säng.

Tjocka lager av damm på gardinskenor runt patientens sängar och på ventilationsplattor hittades på tre avdelningar.

Inspektörer upptäckte också bänkstartssterilisatorer i teatrar och i dagkirurgi med lite bevis på en process för att spåra ursprung, historia och användning av instrument som dekontamineras.

Hälsovårdskommissionen har beställt omedelbara förändringar i förtroendets infektionsbekämpningspraxis på de tre sjukhusen som körs i södra London: Prinsessan Royal University Hospital, Orpington sjukhus och Beckenham sjukhus.

Sedan NHS vakthundens inspektioner i januari är förtroendet nu förenligt med regler för dekontaminering av bänkspetssterilisatorer.

Ett ytterligare besök kommer att göras i mars för att säkerställa att renhetsstandarder på alla områden förbättras.

"Det finns allvarlig allmän oro för närvarande om infektioner på sjukhus", säger Anna Walker, hälsovårdskommitténs verkställande direktör.

"Förtroende och patienter bör vara tydliga att vi är vaksamma och kommer inte att tveka att använda våra befogenheter när det gäller att upprätthålla hygienkoden."

"Renhetsnivåerna och rutinerna måste förbättras (vid Bromley Hospitals NHS Trust). Detta är en förvaltningsfråga. Cheferna måste ta ansvar för att klargöra och lösa problem för att alltid skydda patienterna. "

Ian Wilson, kommissionsledamot Ian Wilson, kommenterade förbättringsmeddelandet, sade: "Jag skulle vilja försäkra Bromleys folk och omgivande områden att vi tillhandahåller säker klinisk vård vid Prinsessons kungliga universitetssjukhus och att vi tar förebyggande och kontroll av infektioner mycket allvarligt.

"Som ett resultat har våra sjukhusförvärvade infektionsnivåer varit bland de lägsta i London under det senaste året.

"Vi är dock inte självklara, vi är angelägna att lära oss hur vi kan förbättra ännu mer och strävar kontinuerligt för att hålla infektionshastigheterna till ett absolut minimum. Sjukvårdskommissionens inspektionsrapport är en värdefull expertvy som kan hjälpa oss med det. "

© Adfero Ltd

Läkares Råd