välbefinnande

PM lanserar "Dementia Friends" -programmet


välbefinnande PM lanserar "Dementia Friends" -programmet
Anonim

Statsministern har lanserat landets största någonsin projekt som syftar till att förändra hur människor tänker på demens.

"Dementia Friends" -programmet hoppas kunna anmäla sig till en miljon människor senast 2015, som alla kommer att delta i fria medvetenhetssessioner för att förbättra deras förståelse för demens och hjälpa dem att göra människor med tillståndsfel som ingår i samhället.

Människor i England kan registrera sitt intresse för programmet på 2, 4 miljoner pund genom att besöka webbplatsen "Dementia Friends" eller text "Friend" till 88080, och det hoppas att systemet kommer att förbättra livet för människor med det förödande tillståndet.

Alzheimers Society, som leder initiativet, planerar att rulla ut det till resten av Storbritannien inom en snar framtid.

David Cameron sa att allmänhetens medvetenhet om demens är "chockerande låg", trots att det finns nästan 700 000 människor med tillståndet i England ensam.

"Genom projektet Dementia Friends kommer vi för första gången att se till att en miljon människor vet hur de kan upptäcka dessa teckensnittsskyltar och ge stöd, " meddelade statsministeren.

"Det finns fortfarande en lång väg att gå i kampen mot sjukdomen, men tillsammans kan vi förbättra miljontals liv."

Jeremy Hughes, chef för Alzheimers Society, medgav att projektet är en "stor ambition", men insisterade på att dess mål kan uppfyllas.

Han tillade: "Demens är allas problem och vi behöver alla vara en del av lösningen."

Läkares Råd