välbefinnande

Pilates och yoga: sträcker sig säkert


välbefinnande Pilates och yoga: sträcker sig säkert

Sculpted Shoulders and Toned Triceps | Yoga Pilates Fusion Arm Workout (Juni 2019).

Anonim

För hängivna av Pilates och yoga, visar de senaste medierapporterna att många klasser leds av okvalificerade lärare kan ha orsakat larm. Så hur säkerställer du att du lärs säkert?

Yoga är en kombination av fysiska och mentala övningar som syftar till att främja flexibilitet, uthållighet och styrka och minska stress.

Övningen, enligt British Wheel of Yoga (BWY), är avsedd att leda till en bättre balans mellan kropp, sinne och ande.

Medan yoga huvudsakligen handlar om statiska positioner, är Pilates mer flytande. Michael King, chef för Pilates Institute, säger att regimen handlar om att förlänga, sträcka och balansera kroppen.

Appellationen av båda aktiviteterna ligger delvis i deras kändisbetänkande, men också för att de ger deltagarna en chans att slappna av och erbjuda en vital frisättning från de stigande stressnivåerna som många upplever.

Som ett resultat sprider klasserna överallt. Men vissa experter är oroade att det inte finns tillräckligt med kvalificerade lärare för att uppfylla denna efterfrågan, enligt forskning som publicerats i Health Which ?.

Känn dina gränser

Så vilka problem kan ovala lärare innebära? Och vad kan fans av yoga och pilates göra för att säkerställa deras träning lättar problem snarare än lägger till dem?

En kvalificerad lärare är avgörande för att du ska göra rätt övningar. Otillräckliga positioner kan förvärra medicinska förhållanden och en kvalificerad lärare kommer också att stoppa folk som driver sig alltför snabbt.

Emma Evans, en yogalärare och talesman för BWY, säger: "Det finns vissa hållningar vi inte skulle rekommendera människor att göra, till exempel att sätta huvudet lägre än ditt hjärta, till exempel om du har högt blodtryck.

"Det finns en enkel medicinsk orsak till detta, och det är att du kommer att öka ditt blodtryck."

Sätt inte tillbaka dig i det

I Pilates ligger faran igen i att flytta sig ur din liga.

Michael säger: "Den här tekniken var baserad på en mycket passande man som hade stor flexibilitet och mycket styrka." Lärare behöver anpassa tekniken för människor som inte är så smidiga.

Dessutom knyter många människor Pilates till omsorgen, säger Michael.

Följaktligen registrerar personer med ryggproblem för en klass utan ordentligt samråd om vad som är fel med ryggen eller vilken typ av övningar de ska göra.

"Det är då skadorna troligen kommer att inträffa. när människor är i fel klass för fel sak. "

Rogue lärare

För det mesta bör folk på yoga och pilates kurser vara säkra. Trots intrycket från vissa medierapporter tvivlar Emma och Michael på att oseriösa lärare är ett stort problem för tillfället.

Michael säger: "Det är en oro, men för bara en liten procentandel - skulle jag säga att de flesta lärare där ute är kvalificerade."

Tar ansvar

Klass säkerhet

  • Kontrollera din lärares legitimationsuppgifter.
  • Ta reda på hur många som är i klassen.
  • Berätta för din lärare om du har några hälsoproblem.
  • Om du har ett problem med baksidan, sök råd innan du går med i en klass.
  • Till att börja med, tryck inte på dig själv för hårt.
  • Överestimera inte din träningsnivå.
  • Lyssna på din kropp. Om du är osäker, sluta.

Det finns enkla steg du kan vidta för att säkerställa din erfarenhet är säker.

Först, var djärv nog att be om att se en lärares referenser. "Det är antagandet att om någon lär en klass, är de kvalificerade", säger Michael.

Medlemmarna av BWY kommer att ha genomgått två års utbildning, följt av en grundkurs och därefter BWY-lärarutbildningen, som varar mellan två och en halv till fyra år.

Pilates träning varierar beroende på vilken nivå läraren startade från. Så någon som kan vara en fysi redan kan ta bara sex månader att kvalificera sig. Men träning pågår, säger Michael.

Allmänheten måste också acceptera sin lämplighet. Alltför ofta överskattar folk sina möjligheter och registrerar sig för olämpliga klasser.

Michael säger: "Ingen vill någonsin vara nybörjare, men det måste finnas en screeningprocess så att människor börjar på rätt nivå."

Låt din lärare veta om du har några hälsoproblem, även om de borde fråga självklart och kolla hur många som är i klassen.

Emma säger erfarna lärare kan lära sig klasser av vilken storlek som helst: "Som lärare själv skulle jag inte gå till en klass som har mer än 20."

Klara Färdiga

Även om det kan vara frestande att dyka rakt in varnar Emma mot att gå överbord i början. "Yoga kan vara med dig för livet, så du vill inte hoppa in i den djupa änden - ta det gradvis."

Och känner inte under press för att träna varje dag. "Min rekommendation är att göra vad som helst som passar dig. Det är svårt jag tror, ​​tar den typen av råd. Så jag skulle säga en gång i veckan är bra.

Slutligen lyssna på din kropp. Emma säger att mantra "ingen smärta, ingen vinst" har liten plats i yoga.

"Lyssna på din kropp betyder att om du finner något obehag eller känner dig obekväma med någonting, sluta och hitta en modifierad blankett."

Släpp ut, sakna

Trots medieberättelserna säger Michael och Emma att folk inte bör falla ur klasserna utan att ha någon anledning till bekymmer - det kan innebära att de saknar en mängd fördelar.

Yoga

Enligt Emma är en av fördelarna bättre sömn: "Det du märker mest av allt blir mer medveten om din kropp.

"Nybörjare rapporterar ofta en god natts sömn efter sin första klass och det handlar helt om att du har slappna av."

Yoga kan också hjälpa till med flexibilitet, utveckla styrka och skapa koncentration, säger hon.

Pilates

Michael säger att med Pilates känner du dig längre och ser annorlunda ut eftersom du sträcker dina muskler.

"Människor arbetar längre timmar och sover två timmar mindre än de gjorde för 20 år sedan.

"När du sitter vid ett skrivbord i 10 timmar om dagen som påverkar din kropp." Pilates ångrar allt som livet gör mot din kropp, tillägger han.

Vidare information

British Wheel of Yoga

Pilates Foundation

Läkares Råd