välbefinnande

Apotek som ger "olämplig" medicinsk rådgivning

välbefinnande Apotek som ger "olämplig" medicinsk rådgivning
Anonim

Vissa apotekspersonal delar ut råd som inte är lämpliga och kan till och med vara farliga, en undercover undersökning av konsumentvakter som? har funnit.

Forskare besökte en rad oberoende och stormarknad apotek, inklusive Lloyds, Boots and Alliance / Moss och frågade personal om akut preventivmedel, migränläkemedlet Imigran Recovery och resenärens diarré.

Imigran Recovery som brukade vara tillgängligt endast på recept och apotekare kan nu bara sälja drogen efter att ha frågat kunden ett antal frågor.

I 40 procent av fallen involverade försäljningsassistenten inte en apotekare och i en av fem fall såldes läkemedlet utan att en enda fråga ställdes.

Totalt sett är en tredjedel av de 101 apotek som besökte av Which? gav otillfredsställande råd, med självständiga apotek som utför särskilt dåligt.

Som? tidningsredaktör Neil Fowler sa: "Människor växer alltmer till apotek för de råd som de kanske har gått till sin läkare tidigare, men vi är oroade över att de i vissa fall får råd som är olämpliga och potentiellt osäkra .'

Enligt vilket? Kommer Royal Pharmaceutical Society att undersöka ett av fallen, där en forskare sålde 160 parasitamolbaserade Solpadeine Plus, trots att det är olagligt att sälja mer än 100 utan recept.

© Adfero Ltd

Läkares Råd