sexuell hälsa

Penisstöd och implantat

sexuell hälsa Penisstöd och implantat
Anonim

Om du har problem med att få erektion, kan din penis ibland vara "propped up" - antingen av externt stöd eller av ett internt (kirurgiskt) implantat.

Så tanken på dessa enheter är att hjälpa män som lider av en viss erektil dysfunktion (ED).

Generellt sett skulle du inte vilja använda ett stöd eller ett implantat om du inte redan hade försökt medicinska behandlingar (som Viagra) och fann att de inte hade hjälpt dig.

Externa stöd

Externa stöd kan köpas från sexbutiker och postorderorganisationer som handlar om sexhjälpmedel. De inkluderar "kukburar" - kappliknande anordningar som glider över penis och stöder den. I Storbritannien kan dessa för närvarande köpas för allt mellan £ 10 och £ 40. Vissa typer har speciella "stötar" på ytan, som ska stimulera kvinnans vagina.

En av de nyaste enheterna i fältet är Erektor, uppfunnit 2014. Det består i grunden av två ringar, förbundna med en styv stav. En amerikansk uppfinning säljs till $ 349 (US).

Tänk på att de dyraste och komplexa externa stöden verkligen är bondage-enheter. Så du behöver inte köpa ett dyrt objekt, helt enkelt för att få stöd!

Det finns också konstgjorda fallor, som mannen bär över hans orgel. Ofta är enheten ansluten med remmar. Tanken är att även om manens erektion är ganska wobbly, kan han i alla fall ge någon tillfredsställelse åt sin partner.

Interna stöd

Interna stöd är enheter som en kirurg placerar inuti penis under en delikat och ganska svår operation. Tanken är att ge dig en artificiell erektion när du vill ha det.

Stödena kallas ofta "implantat" eller "splinter". Ingen bör överväga att ha ett implantat tills de andra metoderna har beaktats noggrant.

Det är bäst att börja med att konsultera din läkare, som förmodligen kan ge dig råd om huruvida operationen verkligen hjälper dig. Han eller hon kan också hänvisa till ett av de relativt små antalet urologer som utför denna typ av operation.

Hur fungerar kirurgiska stöd?

Det finns två huvudtyper av stöd som en urologisk kirurg kan sätta i penis: halv-styv och uppblåsbara.

Båda typerna gör dig enkelt stel för att uppnå samlag, men ger dig inte en naturlig erektion.

Observera att det inte finns någon garanti för att du kommer att nå orgasm. Och jag är rädd att det inte heller finns någon garanti för att du kommer att känna dig mycket nöjd med din förstyvade penis.

Halvstyva inre stöd

Dessa består av två stavar av plast eller silikon som är monterade i penisens inre under en operation. De ger viss styvhet samt en viss flexibilitet. De beskrivs ofta som "bendy".

Det betyder att du kan använda din hand för att peka din penis antingen uppåt (för kön) eller nedåt (när du inte använder det för samlag).

Uppblåsbara inre stöd

Dessa mycket mer komplexa implantat består av två cylindrar, en pump och en reservoar. Cylindrarna, som placeras inuti penis av kirurgen, kan uppblåsas med vätska när du vill ha erektion och deflateras efter samlag.

Under operationen lägger kirurgen en liten pump inuti din skrotum, och du trycker på detta när du vill ha sex. Det skickar vätska från reservoaren i de två cylindrarna så att din penis blir hård.

Efter sex trycker du på en ventil och vätskan går tillbaka in i behållaren. Därför går erektionen ner.

Det finns flera varianter av denna apparat, men de är alla beroende av ett system där mannen pumpar vätska från en reservoar in i cylindrarna i hans penis.

Den största fördelen med den här metoden är att det ser mer naturligt ut - trots att du kommer att få ett eller två ärr (med tur, inte så märkbara).

Det finns några nackdelar. Till exempel är uppblåsbar protes dyr och det är mycket osannolikt att operationen kommer att finnas tillgänglig på NHS på ditt lokalsjukhus. Dessutom är denna typ av operation mer komplex och innebär fler delar som kan gå fel.

Liksom vid någon operation på könsorganen finns risk för infektion, blåmärken och blödning. Infektion kan vara mycket allvarlig, och kan eventuellt leda till att du förlorar hela eller delar av dina könsorgan. År 2015 uppskattade en ledande kirurg risken för infektion vid "mindre än 5%." Men vissa män skulle betrakta detta som en oacceptabelt hög risk.

Du kan nu få ett mycket användbart faktablad om implantatoperationer från British Association of Urological Surgeons. Ring dem på 0207 - 869 6950 (8 am till 5 pm, måndag till fredag). Läs avsnittet om eventuella biverkningar mycket noggrant.

I maj 2015 meddelade ett kirurgiskt team baserat i Brasilien att de hade haft framgång med att använda uppblåsbara splinter för att behandla Peyronies sjukdom - eller "böjt penis syndrom".

Vem passar för ett penisimplantat?

Män som kan vara lämpliga för implantatkirurgi inkluderar de som har:

  • Hållbar skada på erektilvävnaden inom penis (säg i en bilolycka);
  • Skadats av upprepad injektionsbehandling
  • Har skadats av tidigare operation, t.ex. för cancer
  • Hade Peyronies sjukdom, vilket orsakar fibros i erektilvävnaden;
  • Försökte utan framgång alla andra behandlingar för förlust av erektion;
  • Bli paraplegisk.

Vad händer om jag inte vill ha kirurgi och andra metoder har inte fungerat?

Om vi ​​antar att alla andra tillgängliga behandlingar har uttömts, finns det andra sätt att berika ditt sexliv för att göra det spännande och roligt.

Stort antal män och kvinnor är nöjda med andra typer av älskling, som oralsex, användning av vibratorer och fingerspel.

Även om du självklart kommer sakna att kunna ha samlag, är det möjligt att få stor tillfredsställelse från att veta att du fortfarande kan älska och tillfredsställa din partner.

Andra läser också:

Gastroenterit: Vad händer faktiskt?

Chlamydia: finns det några symtom?

Sexuellt överförbar sjukdom: Hur hittar du en GUM-klinik?

Läkares Råd