hälso tjänster

Patienter som får "kvalitativ" GP-vård


hälso tjänster Patienter som får "kvalitativ" GP-vård
Anonim

Sjukhus praktik i England har förbättrat kvaliteten på vården de tillhandahåller, har en ny studie funnit.

Kvalitets- och resultatramen (QOF) grundades 2004 och prisutdelningar pekar på specifika aspekter av klinisk vård, inklusive hur väl operationen är organiserad, patientens erfarenhet och extra tjänster som erbjuds.

Under 2004/5 uppnåddes i genomsnitt 959 poäng från en potentiell 1 050.

Detta har dock ökat under det senaste året, med GPs operationer uppnår i genomsnitt 1, 011 (96 procent) av de maximala poängen som finns tillgängliga.

813 av Englands operationer uppnådde toppbetygna 2005/6 jämfört med 222 praxis som uppnådde detta 2004/5.

Välkomna statistiken, ordföranden för BMA: s allmänläkare, Hamish Meldrum, sade: "Det här är bra nyheter för patienter. Fler patienter än någonsin diagnostiseras snabbt och får den behandling de behöver".

Han tillade: "Att uppnå sådana höga poäng är inte lätt. Praktiken har drog ut alla stopp och arbetat mycket hårt för att få dessa resultat. I reala termer betyder det att många patienter har bättre hälsoutblick än någonsin tidigare."

Dr Barbara Hakin, ordförande i NHS Employers General Medical Services förhandlingslag, sade: "Vi uppmanas verkligen att se en fortsatt förbättring i år i vården som patienterna får från sin läkare. Det här är bara QOFs andra år och resultat som dessa bekräftar dess betydelse för att mäta kvaliteten på den service som patienterna får från sina lokala metoder.

"Dessa uppgifter bör också hjälpa till att identifiera hur de kan fortsätta att förbättra och skräddarsy de tjänster de tillhandahåller till sina patienter lokalt", tillade hon.

© Adfero Ltd

Läkares Råd