välbefinnande

Patienter som möter dålig sjukhusmat

välbefinnande Patienter som möter dålig sjukhusmat
Anonim

En tredjedel av brittiska patienterna är inte nöjda med standarden på sjukhusmat, har forskningen funnit.

En studie av konsumenternas välgörenhet Vilket? har visat att sjukhuspersonalen själva är medveten om problemet, med en femtedel som medger att de inte skulle äta maten som serveras för patienter.

Undersökningen av 1 000 patienter fann att ett fjärdedel är beroende av släktingar för att få dem mat, med hänvisning till heta måltider som fortfarande är frysta inuti, otillräckliga val för vegetarianer och dålig kunskap om patienternas matallergier som viktiga skäl för att skicka sjukhuspris.

Som? talesman Clare Corbett noterade att det fanns exempel på god praxis, men att en tredjedel av patienterna inte fick den mat de behövde för att bli bättre.

Hon hävdade: "Food Standards Agency har tagit fram några näringsriktlinjer, men de är bara riktlinjer och det viktiga är att hälsodepartementet måste se till att de faktiskt genomförs.

"Mat är en viktig aspekt för att säkerställa att patienter blir bättre. Vi behöver verkligen sjukhus för att fungera som tårtor för hälsosamt boende och god näring. "

© Adfero Ltd

Läkares Råd