baby och småbarn

Föräldrar uppmanade att inte sätta olivolja på barnets hud


baby och småbarn Föräldrar uppmanade att inte sätta olivolja på barnets hud
Anonim

Oavsett hur frestande det är att närma barnhud med naturliga produkter har experter varnat för att föräldrar kan skada det skyddande skiktet på deras unga spädbarns hud .

Barnmassage, med olivolja eller solrosolja, kan till och med lägga barn i riskzonen för att utveckla eksem, säger forskare vid University of Manchester. Vissa naturliga produkter - som ofta uppfattas som säkra för yngre barn - kan skada skyddsbarriären hos en barns ömtåliga hud, vilket kan ta upp till två år att utvecklas. Det anses att oljan bryts ner i fettsyror som skadar hudens struktur, vilket gör att främmande kroppar kan sitta in och vattna ut - vilket innebär att huden är mer benägen för torrhet och kanske eksem.

Forskare Alison Cooke berättade Kungliga Högskolan för barnmorska konferens:

"Olja förhindrar att denna murbruk utvecklas så snabbt och detta kan kopplas till utvecklingen av tillstånd som eksem."

Den småskaliga undersökningen tittade på 115 nyfödda barn och delade in i tre grupper och hade antingen några droppar olivolja eller solrosolja, eller ingenting masserade i sin hud i fyra veckor.

Efter att ha analyserat huden fann de vetenskapsmän som fann oljor att de skulle fördröja utvecklingen av den skyddande hudspärren. De planerar nu att ytterligare undersöka den möjliga kopplingen mellan användning av oljor och eksem.

Efter att ha utfört en separat granskning av alla publicerade artiklar om andra former av barnomsorg, varnade de också att det inte nödvändigtvis finns kliniska bevis för att de är säkra på barnmassage. Istället rekommenderar laget att hudläkare rekommenderar en 50/50 kräm (en blandning av flytande och mjuk paraffin).

Enligt forskarna var en kräm - Johnson & Johnson's Head to Toe - inte mer eller mindre skadlig än vatten.

Alison tillade:

"Vi behöver göra mer forskning om denna fråga med olika oljor och studera också möjliga kopplingar till eksem, men det är klart att det nuvarande råd som ges till föräldrar inte bygger på några bevis och tills det här kommer kommande användningen av dessa två oljor På nyfödd bebishud bör undvikas. "

Officiella riktlinjer publicerade av hälsoorganisationen National Institute for Health and Care Excellence (NICE) sade att föräldrarna helst inte skulle använda hudprodukter på sina barn, även om de kunde använda obehandlad tvål.

Det är värt att notera att det här är en relativt liten studie, och att ytterligare forskning behöver undersökas. Om du är orolig över ditt barns hud eller vilka produkter som är bäst att använda, kontakta din barnmorska, läkare eller hudläkare som bör ge dig råd om bästa möjliga handlingssätt.

Papperet publicerades i tidskriften Acta Dermato-Venereologica.

Läkares Råd