värk och smärtor

Smärta vid axlarna och höften


värk och smärtor Smärta vid axlarna och höften
Anonim

Fråga

Jag har lider av ont och smärta vid axlarna och höften i nio månader.

Min högra axel är stel, snygg och snäpp när min arm lyfts upp. Mina vänstra axelkvarnar när de flyttas bakåt och överdrivna rörelser orsakar smärta vid axeln, värker ner min vänstra arm och surrar i vänster hand.

Med mina värkande höfter får jag ont i benen under perioder med akut smärta eller efter att ha satt i en längre tid.

Smärtan är mest akut vid rygg och sidor av skinkorna. Detta har blivit värsta andra de senaste två månaderna.

Jag har haft olika blodprov, sett en neurolog och spinal kirurg, alla kom tillbaka och sa att det inte fanns något uppenbart fel.

Jag tar Voltarol, men det ger inte mycket lindring. Mitt största problem är att jag inte kan tyckas sitta eller köra i mer än ca 10 minuter utan att ont blir riktigt dåligt.

Detta påverkar min förmåga att göra mitt jobb och i sista hand att ge min familj. Finns det något som kan hjälpa till?

Svar

Jag är glad att du har haft specialistutlåtanden eftersom det här försäkrar mig att det inte finns något väsentligt fel här.

Men du har självklart ett bestämt och stort problem eftersom hela ditt liv påverkas av det.

Jag skulle föreslå kompletterande medicin som nästa steg, eftersom alla pekare i ditt brev tyder på en mekanisk maljustering av axelbandet och ryggraden som grunden till dina symtom.

Detta sätter hela ditt skelett under otillbörligt tryck och kommer att orsaka problemen du upplever efter 10 minuters körning, dvs när din ryggrad är i en viss position.

Det förnuftiga alternativet här skulle vara osteopati eller kiropraktikbehandling.

Syftet med båda är att justera skelettet i sitt normala läge även om osteopati tenderar att fokusera mer på ryggraden än hela kroppen.

Fråga din läkare för detaljer om välrenommerade utövare i ditt område och jag är säker på att flera behandlingar här kommer att vara till stor nytta för dig.

Om du inte gör det redan, skulle det också vara rimligt att ta dagligen torskleverolja samt ett tillägg som heter glukosamin, vilket är av bevisad nytta för många personer med liknande symtom som din, och som kan minska behovet av att du ska ta Voltarol.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd