graviditet och familj

Vår dotter har labyrintit


graviditet och familj Vår dotter har labyrintit

Tommys - Vår Dotter (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Min dotter har nyligen diagnostiserats för att ha labyrintit och det beskrivs som en form av vertigo. Eftersom hon är så ung undrade jag vad hennes framtida diagnos skulle vara?

Och om hon får en annan attack, vad är det bästa att göra?

Svar

Labyrintit är ett tillstånd där labyrinten (del av inre örat) blir inflammerad, vilket orsakar svimmelhet, balansförstöring och / eller hörselnedsättning.

Labyrintit uppträder ofta som en del av en virus- eller bakterieinfektion, till exempel med vanlig kall influensa (influensa) eller till och med mässling.

Vanligtvis uppstår symtomen som orsakas av labyrintit utan behandling under några dagar eller högst veckor. Vid behov kan läkemedel ges för att minska svaghet och balansproblem.

Mer sällan, om det finns bevis för att pus har utvecklats i innerörat, kan kirurgi vara nödvändigt för att förhindra permanent skada på hörsel och balans.

Om din dotter har återhämtat sig från hennes labyrintit och hennes balans och hörsel är nu bra skulle jag inte förvänta mig att hon skulle få några långvariga effekter från det här avsnittet.

Om hon någonsin fått det igen kan det helt enkelt vara okej, men det skulle vara tillrådligt att se din läkare ändå.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd