välbefinnande

Äldre kvinnor "fortsätter att drabbas av heta tänder efter klimakteriet"

välbefinnande Äldre kvinnor "fortsätter att drabbas av heta tänder efter klimakteriet"
Anonim

Många äldre kvinnor fortsätter att lida av hetta och nattsvettar i flera år efter klimakteriet, en ny studie har hittat.

Forskning som publicerats i BJOG: En internationell tidning om obstetri och gynekologi har visat att dessa symtom ofta kommer att vara längre än vad man tidigare trodde.

Faktorer som ökade sannolikheten för att dessa symptom varade under lång tid inkluderade att ha genomgått en tidigare hysterektomi, har varit rökare och konsumerar ett högre alkoholintag.

Myra Hunter, medförfattare och professor vid King's College Londons institut för psykiatri, sa att studien undersökte ett större antal postmenopausala kvinnor och att resultatet var överraskande.

Hon sa: "Ålder verkar inte påverka symtomens förekomst eller frekvens. Hälsoarbetare måste vara medveten om att kvinnor fortfarande kan få hetta och nattsvettar i slutet av 50-talet och 60-talet."

Nyligen forskning som publicerades i American Journal of Clinical Nutrition gav nyligen till kvinnor att ett glas vin om dagen kan minska risken för osteoporos, vilket kan öka efter klimakteriet.

Läkares Råd