välbefinnande

Äldre människor "mindre kunna ignorera distraktioner"

välbefinnande Äldre människor "mindre kunna ignorera distraktioner"
Anonim

Äldre hjärnor kan inte filtrera bort distraheringar än yngre hjärnor, enligt kanadensiska forskare.

Forskare vid Baycrests akademiska vårdcentral studerade 12 yngre vuxna med en medelålder av 26 och ytterligare 12 äldre vuxna, vars medelålder var 70 år.

De bad deltagarna att utföra ett ansiktsigenkänningstest medan de har skannat sin hjärna med hjälp av en funktionell magnetisk resonansbildningsskanner (fMRI).

Svårigheter att komma ihåg ett visst ansikte var förknippad med minskad aktivitet i vissa hjärnregioner som var involverade i att göra minnen.

Forskarna upptäckte dock att äldre hjärnor visade ytterligare ökad aktivering i andra delar av hjärnan i samband med extern miljöövervakning.

Dr Dale Stevens, som ledde studien, avslöjade: "De äldre hjärnorna behandlade för mycket irrelevant information från sin externa miljö - i grunden skannerljudet."

Resultaten publiceras i Journal of Neuroscience och beskrivs som "mycket intressant" av Dr Jan de Fockert, en psykolog vid University College London.

Experten berättade dock för BBC att papperet "inte bevisar att problemen med selektiv uppmärksamhet bidrar till dålig prestanda i minnesuppgifterna".

© Adfero Ltd

Läkares Råd