välbefinnande

Äldre människor som är angelägna att förbättra hälsa och hälsa "


välbefinnande Äldre människor som är angelägna att förbättra hälsa och hälsa "
Anonim

Många av Storbritanniens äldre människor gör allt de kan för att hålla sig bra och hälsosamma, föreslår en ny undersökning.

En undersökning av 1.002 vuxna av vårdgivaren Simplyhealth fann att 78 procent av över 70-talet gör en gemensam insats för att upprätthålla sin skicklighet och välbefinnande.

Nästan tre femtedelar av de tillfrågade sa att de deltog i vanliga hälsotillfällen, men 26 procent erkände att de skulle dra nytta av extra uppmuntran att gå.

Dessutom hävdade 23 procent av undersökningsdeltagarna att de ibland känner sig uteslutna av företag som riktar sig till en yngre åldersgrupp.

Clare Lee, en talskvinna för Simplyhealth, kommenterade: "Vår forskning visar att äldre vill uppnå en hälsosam livsstil, men vill att företagen ska ge mer för dem.

"De vill också ha mer uppmuntran att delta i hälsoutnämningar."

Välgörenhetsåldern Storbritannien uppmanar äldre människor att regelbundet träna, eftersom detta kan minska risken för tillstånd som stroke, hjärtsjukdomar och vissa former av cancer.

Dessutom tyder forskning på att regelbunden motion kan minska en persons risk att utveckla demens, samtidigt som det kan bidra till att stärka benen och skydda mot osteoporos.

Läkares Råd