hud och hår

Oilatum duschgel


hud och hår Oilatum duschgel
Anonim

Vad används Oilatum duschgel för?

  • Denna duschgel används istället för tvål när det tvättas för att hjälpa till att fukta torra och kliande hudförhållanden, som eksem och dermatit.

Fuktgivande duschgeler är till hjälp för alla torra hudförhållanden, särskilt eksem, vilket förvärras när huden får torka ut. Används regelbundet de hjälper till att återställa hudens jämnhet, mjukhet och flexibilitet genom att hjälpa huden att behålla fukt. Detta minskar rodnad, skalning och klåda.

Om du har eksem, använder du regelbundet fuktgivare och fuktgivande duschgeler eller badoljor, även om din hud har förbättrats, kan du förhindra uppblåsningar och minska behovet av aktuella kortikosteroider.

Hur fungerar Oilatum duschgel?

Din hud känns torr, kliande och skalig när det yttre skiktet av hudceller, som kallas stratum corneum, förlorar för mycket vatten. Stratum corneum innehåller vanligtvis naturliga vattenhaltiga ämnen som håller vatten som siver upp från de djupare skikten av huden. Vattnet hålls vanligen i huden genom en film av naturlig olja (talg) och nedbrutna hudceller som saktar avdunstning av vatten från hudytan.

Huden torkar ut när för mycket vatten avdunstar från ytan. Detta ökar när vi blir äldre och blir värre genom att tvätta, eftersom varmt vatten och tvål tar bort lagret av naturlig olja på hudytan. Människor som lider av eksem verkar också ha mindre naturliga oljor i huden.

Oilatum duschgel innehåller lätt flytande paraffin. Det fungerar genom att lämna ett lager av olja på ytan av huden för att förhindra att vatten avdunstar från hudytan.

Hur använder jag Oilatum duschgel?

  • Applicera duschen direkt på våt hud istället för tvål när du tvättar eller tar en dusch.
  • Efter tvättning ska huden pattas snarare än gnidas torr för att undvika att gnidning av Oilatum.

Vad ska jag veta om att använda Oilatum duschgel?

  • När du använder Oilatum i badet eller duschen, var försiktig så att du undviker att glida, särskilt när du kommer in eller ut, eftersom oljan kan göra badet eller duschen mer glatt än vanligt.
  • Oilatum duschgel innehåller paraffinoljor som är brandfarliga. Om oljan suger in i handdukar, förband, bandage, kläder, sängkläder eller andra tyger kan dessa lätt tändas med en öppen flamma eller en cigarett. Håll dig borta från eld, flammor och tända cigaretter och tvätta regelbundet tyg som handdukar som har kommit i kontakt med oljan.

Vem ska inte använda Oilatum duschgel?

  • Människor med fet hud.
  • Personer som är allergiska mot alla ingredienser i duschgelén. Dessa kommer att listas på flaskan. Om du känner att du har upplevt en allergisk reaktion, sluta använda Oilatum och informera din läkare eller apotekspersonal.

Kan jag använda Oilatum duschgel när jag är gravid eller ammar?

  • Ja - Oilatum absorberas inte genom huden och är inte känt för att vara skadligt om du använder det under graviditet eller amning. Se bara till att du tvättar resterande olja från dina bröst innan du ger mat.

Vad är de möjliga biverkningarna av Oilatum showergel?

  • Människor som är överkänsliga mot något av ingredienserna kan uppleva hudreaktioner, såsom brännande, klåda, hudutslag eller rodnad i huden. Sluta använda Oilatum och kontakta din läkare om din hud blir irriterad efter att du har använt den.

Tala med din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal om du vill ha mer information om eventuella biverkningar av Oilatum duschgel. Om du tror att du har upplevt en bieffekt visste du att du kan rapportera det här med hjälp av den gula kortwebbsidan?

Kan jag använda Oilatum duschgel med andra läkemedel?

Ja - användning av denna duschgel påverkar inte några andra läkemedel.

Läkares Råd