välbefinnande

Överviktiga tonåringar med större risk för MS i senare liv

välbefinnande Överviktiga tonåringar med större risk för MS i senare liv
Anonim

Överviktiga tonåringar har större risk att diagnostiseras med multipel skleros (MS) i senare liv än deras smalare kollegor, tyder på resultaten av en ny studie.

När man tittar på data från nästan 240 000 kvinnor som sammanställts under de senaste fyra decennierna, fann forskare från Harvard Public Health School att de som var överviktiga vid 18 års ålder var dubbelt så sannolikt att de skulle kunna utveckla MS som vuxen.

Dessutom fann de också att de personer som var överviktiga vid 18 år också hade en något högre risk för ytterligare medicinska problem i framtiden, men de fann inga tecken på att föreslå någon koppling mellan fetma hos vuxna och MS.

Enligt teamet bakom studien kan denna uppenbara länk vara nere till det faktum att fettvävnad har blivit utsatt för kroppens immunförsvar.

Att skriva fynden i tidskriften Neurology, konstaterade studieförfattaren Kassandra Munger: "Att lära och utöva fetma förebyggande från början - men särskilt under tonåren - kan vara ett viktigt steg för att minska risken för MS senare i livet för kvinnor."

I september rapporterade Harvard-forskare också att fetma i mittlivet kan förkorta oddsen för kognitiva problem i senare år, där kvinnor uppmuntras att hålla sig i form för att njuta av optimal hälsa väl i äldre ålder.

Läkares Råd