hud och hår

Nutraplus kräm


hud och hår Nutraplus kräm
Anonim

Vad används Nutraplus cream för?

  • Torka skalviga hudförhållanden som eksem.

Hur fungerar Nutraplus-kräm?

Nutraplus cream är en fuktkräm som innehåller urea som aktiv ingrediens. Urea är ett ämne som finns naturligt i huden, som av sin natur är mycket lockad till vatten. Det används för att rehydrera torr, skalig hud.

Torr hud beror på brist på vatten i det yttre skiktet av hudceller som kallas stratum corneum. När detta skikt blir uttorkat förlorar det sin flexibilitet och blir knäckt, skalig och ibland kliande. Stratum corneum innehåller naturliga vattenhaltiga ämnen, inklusive urea, som behåller vatten som sipprar upp från de djupare skikten av huden. Vattnet hålls normalt i stratum corneum genom en ytfilm av naturlig olja (sebum) och nedbrutna hudceller, vilket saktar avdunstning av vatten från hudytan.

Huden torkar ut när för mycket vatten avdunstar från ytan. Detta ökar när vi blir äldre och blir värre genom att tvätta, eftersom varmt vatten och tvål tar bort lagret av naturlig olja på hudytan.

När urea appliceras på huden tränger det in i stratum corneum, där det lätt absorberar och behåller vatten. Detta ökar hudens kapacitet för att hålla fukt och huden blir därför rehydrerad. Den fuktgivande basen som urean blandas i ger också ett lager av olja på ytan av huden, vilket hjälper till att hindra vatten från att förångas från hudytan. Båda åtgärderna lugnar och mjuknar huden, och reducerar skalning och klåda av torra hudförhållanden som eksem och ichthyos.

Fuktgivare är till hjälp för alla torra hudförhållanden, särskilt eksem och dermatit, som förvärras när huden får torka ut. Används regelbundet de hjälper till att återställa hudens jämnhet, mjukhet och flexibilitet genom att hjälpa huden att behålla fukt.

Viktig information om Nutraplus cream

  • Denna kräm är endast avsedd för utvändig användning på huden.
  • Undvik att få grädden i ögonen.
  • Undvik att applicera på gråt eller brutet hud.

Nutraplus cream ska inte användas i

  • Känd känslighet eller allergi mot någon ingrediens.

Detta läkemedel ska inte användas om du är allergisk mot någon av dess beståndsdelar. Vänligen informera din läkare eller apotekspersonal om du tidigare har haft en sådan allergi.

Om du känner att du har upplevt en allergisk reaktion, sluta använda detta läkemedel och omedelbart informera din läkare eller apotekspersonal.

Graviditet och amning

Vissa läkemedel ska inte användas under graviditet eller amning. Andra läkemedel kan dock användas säkert vid graviditet eller amning, vilket ger fördelarna för mamman uppväger riskerna för det ofödda barnet. Informera alltid din läkare om du är gravid eller planerar en graviditet innan du använder något läkemedel.

  • Det finns inga kända skadliga effekter när detta läkemedel används av gravida eller ammande mödrar. Om du ammar bör du dock undvika att applicera grädden på brösten innan du ger ett foder, för att undvika att barnet tar det.

Eventuella biverkningar av Nutraplus-kräm

Läkemedel och deras eventuella biverkningar kan påverka olika personer på olika sätt. Följande är några av de biverkningar som är kända för att vara associerade med detta läkemedel. Bara för att en biverkning anges här betyder det inte att alla som använder detta läkemedel kommer att uppleva det eller någon biverkning.

  • Hudirritation vid appliceringsstället, såsom brännande, klåda eller rodnad.

Biverkningarna som anges ovan kanske inte innehåller alla biverkningar som rapporterats av läkemedels tillverkaren.

För mer information om eventuella andra risker som är förknippade med detta läkemedel, läs informationen som lämnats med läkemedlet eller kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Hur kan Nutraplus grädde påverka andra läkemedel?

Genom utjämning och mjukgöring kan hudens fuktgivare öka absorptionen av andra läkemedel som appliceras på huden. Detta kan vara användbart vid tillstånd som eksem eftersom det förbättrar förmågan hos andra läkemedel, såsom kortikosteroidkrämer, att tränga in i huden och minska inflammation.

Om de appliceras samtidigt, kan fuktgivare också späda den aktiva ingrediensen i andra läkemedel som appliceras på huden, så du bör försöka undvika att applicera dem inom ungefär en halvtimme med medicinerade krämer, salvor och lotioner .

Andra läkemedel som innehåller samma aktiva substans

AquadratkrämEucerin intensiv behandling krämEucerin intensiv behandling lotion
Eucerin intensiv fotkrämHydromol intensiv kräm

Vidare läsning

För bakgrundsinformation om våra medicinblad, inklusive referenser som används för att producera dem, klicka här.

Läkares Råd