välbefinnande

Sjuksköterskor ger Lansley förtroende


välbefinnande Sjuksköterskor ger Lansley förtroende
Anonim

Sjuksköterskor har överväldigande backat en rörelse som ifrågasätter hälsosekreteraren Andrew Lansleys hantering av NHS-reformerna i England.

Nödrörelsen godkändes med en majoritet på 98, 76 procent, efter att delegater vid Royal College of Nursing (RCN) -konferensen i Liverpool uttryckte ilska på Mr Lansleys tillvägagångssätt.

Sjuksköterskor kritiserade också hälsosekreterarens beslut att inte behandla konferensen som helhet under sitt besök senare idag (13 april).

I stället kommer han att hålla en 45-minuters fråga och svara session med 60 sjuksköterskor om regeringens förslag.

Hälsosekreterare Anne Milton pratade med delegaterna igår och insisterade på att regeringens så kallade lyssningsövning var "verklig" och att Lansley "vill höra hur det fungerar på marken".

Att svara på RCN handlar om att etableringen av GP-commissioning-konsortier skulle leda till sjuksköterskan. Hon hävdade: "Det här är inte bara en massa praktiserande läkare i körsätet - vi vill använda sjuksköterskor.

"Om du fattar utmaningen, kommer sjuksköterskor att ha den centrala roll som patienter vill och patienter behöver."

Men Arbetsledare Ed Miliband sade att regeringen skulle lyssna på sjuksköterskor och patienter och ändra riktningen av sina reformer.

Han hävdade: "(premiärminister David Cameron) verkar tro att folk inte gillar sin proposition eftersom hans regering inte har förklarat det ordentligt.

"Men motsatsen är sant. Ju fler människor förstår och hör om dessa förslag, desto mindre tycker de om dem. "

Läkares Råd