sexuell hälsa

Ingen tur att bli gravid


sexuell hälsa Ingen tur att bli gravid
Anonim

Fråga

Under sex år har min fru och jag försökt för en baby.

Vi har båda testats (med hjälp av ett spermiprov för att kontrollera spermkvalitet och urinprover) och mitt spermierantal är normalt. Min fru är ägglossning normalt.

Vi försöker att ha sex runt tiden för hennes ägglossning - när vi kan hitta tid att göra det, med tanke på våra upptagna jobb och familjeplaner.

Vi har funnit att efter att jag ejakulerat tenderar det mesta av min sperm att dripa ur min frus slida. Är det här normalt?

Är orsaken till att sperma droppar tillbaka något att göra med storleken på min penis (ca 5 tum upprätt)?

Kan det vara så att sperma inte kunde komma till hennes livmoderhals och så faller det tillbaka? Vi väljer normalt missionärpositionen, samtidigt som hon höjer hennes skinkor något högre än resten av hennes kropp (för att stoppa sperma från att droppa ut). Några idéer och förslag?

Svar

Ledsen att höra om detta. Jag tycker det är lite förbryllande att du inte säger att du eller din fru faktiskt har undersökts av en läkare. Eftersom du har försökt i sex år är det dags att gå till en infertilitetsklinik för fysisk undersökning och mer sofistikerade tester.

Be din läkare att hänvisa dig.

Som svar på dina andra frågor är det normalt att sperma springer ur kvinnan efter kön. Det är inget att göra med din storlek.

Slutligen är den position du nämner (för de flesta kvinnor) den mest sannolika att leda till uppfattningen.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd