välbefinnande

NHS sjukhusbudgetar saknade

välbefinnande NHS sjukhusbudgetar saknade
Anonim

NHS-trusts i England överskrider sina årliga budgetar med cirka £ 500 miljoner, avslöjar en ny rapport från hälsovårdsrådet.

Publiceringen av de senaste årliga stjärnklasserna av prestanda visar att trots en ökad investering misslyckades nästan en fjärdedel av förtroendet att balansera sina böcker förra året.
Kommissionens chefsjurist Anna Walker varnade för att trots dessa övergripande förbättringar i prestanda i år hotade dessa ekonomiska problem att undergräva patientvården.
"Vårdets kvalitet är oupplösligt knuten till god ekonomisk förvaltning. Tillfällig instabilitet får inte leda till ett permanent problem, " sa hon.

"Om det gör kommer patienterna att förlora eftersom vårdstandarden kommer att lida."

Enligt årets stjärnklassificering ökade det totala antalet förtroende som uppnådde maximalt tre stjärnor från 146 till 165 förra året, medan det också föll ett fall från 35 till 24 i antalet förtroende utan stjärnor.
Tretton mer primärvårdspersonal (PCT) uppnådde tre stjärnor jämfört med förra året, men det är fortfarande bara 19 procent totalt sett, jämfört med 42 procent för akuta och ambulansförtroende.
För första gången på tre år minskade antalet akuta sjukhusförtroende med tre stjärnor, ett faktum som hänför sig till svårigheterna att uppfylla de ekonomiska resultatmålen och de hårdare målen för A & E.
Bland ambulansförtroende ökade antalet organisationer med tre stjärnor med 10 procent, även om 12 fortfarande har en stjärna eller ingen. Och bara en fjärdedel av mentala förtroende har tre stjärnor, även om antalet två och tre stjärniga förtroende har ökat.
Kommissionen tittade också på prestanda i relation till MRSA för första gången, hitta 28 förtroende med över genomsnittliga poäng och 21 med lägre medelvärden.

© Adfero Ltd

Läkares Råd