välbefinnande

NHS Direct lanserar kvinnligt sexuellt hälsoverktyg

välbefinnande NHS Direct lanserar kvinnligt sexuellt hälsoverktyg
Anonim

Kvinnor kan nu få personlig information om sin sexuella hälsa genom att besöka en ny online-kontroller på NHS Direct-webbplatsen.

Besökare på webbplatsen svarar på en rad frågor och ges sedan självhushållsråd så att de kan hantera sina symptom eller en rekommendation att besöka sin läkare, lokalolycka och akutmottagningsavdelningen eller hälsoklinik.

Finns på www.nhs.uk/nhsdirect, omfattar verktyget ett antal symptom och problem, inklusive sexuellt överförbara infektioner (STI), periodproblem, förlust av kön och smärta vid urinering eller kön.

Tjänsten är konfidentiell och användarna kan välja att få ett anonymt återkallande från en sjuksköterskespersonal om de vill diskutera sitt problem.

Helen Young, NHS Directs chefsjuksköterska, sade: "Även om fler kvinnor kontaktar oss om sexuell hälsa än män, är det fortfarande ett ämne att många kvinnor är generad att prata om eller söka hjälp till.

"Våra hälso- och symtomkontrollörer kan snabbt ge konfidentiell och bevisbaserad rådgivning, eller skicka in patienten till den lämpligaste platsen för att få hjälp."

Ett av de ämnen som omfattas av det nya verktyget är STI, som ofta inte har några symtom.

Kvinnor bör dock prova sig om de märker smärta när de urinerar, kliar eller brinner runt sina könsorgan, ovanligt vaginalt urladdning eller blödning mellan perioder eller efter kön.

Läkares Råd