sexuell hälsa

Ny vaginalring kan skydda kvinnor från hiv

sexuell hälsa Ny vaginalring kan skydda kvinnor från hiv
Anonim

I slutet av 2014 var 36, 9 miljoner människor smittade med HIV över hela världen. I Afrika söder om Sahara är kvinnor mer benägna än män som smittas av viruset och utgör 58% av de som lever med sjukdomen där.

Men den senaste förebyggande insatsen, en silikonring placerad inuti skeden, kan skydda dessa kvinnor från att infektera infektionen. Förhandskonton från de som bor i regionen har framhävt ett brådskande behov av diskreta, långverkande och effektiva hiv-förebyggande verktyg som kvinnor verkligen skulle vilja använda.

Enheten, som kallas en dapivirinring, avger ett anti-HIV-läkemedel i slidan och kvinnor skyddas i en månad. I slutet av månaden ersätter de ringen med en ny. Det är lätt att infoga och liknar en vaginalring som vissa kvinnor använder för preventivmedel.

Igår meddelade National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) i USA att det skulle betala för fler tester som undersöker effektiviteten av en sådan apparat efter en studie (kallad ASPIRE-rättegången) att ringen gav en blygsam skyddsnivå mot viruset i afrikanska kvinnor söder om Sahara.

Ringen minskade risken för HIV-infektion med 27% i studiepopulationen totalt och med 61% bland kvinnor i åldrarna 25 år och äldre. Men kvinnor under 25 år drabbades inte av skydd.

Så forskare på NIAID vill ta reda på varför ringen fungerade rimligt bra för äldre kvinnor, men var ett misslyckande i den yngre gruppen. Forskarna behöver bestämma om det finns något biologiskt annorlunda om yngre kvinnor, eller om det bara var uppförande. Var yngre kvinnor avlägsna ringen? Tillsammans fungerar skyddet bara om du använder det.

Den nya rättegången, HOPE, kommer att fråga kvalificerade kvinnor som deltog i den första studien för att komma tillbaka och försöka igen. Deltagarna kommer att få veta om de fick en ring med den aktiva drogen eller placebo första gången; och den här gången kommer de alla att få den riktiga enheten. NIAID hoppas att den nya studien ger läkare en bättre uppfattning om huruvida ringen kan fungera. Dr Anthony Fauci, direktör för NIAID, berättade NBC:

"Om du kan få 61% effektivitet i den äldre gruppen, betyder det att det finns något om detta som fungerar. Den verkliga frågan är, i den verkliga världen, varför fungerar det inte i den yngre gruppen? Om det inte hade någon effekt i någon åldersgrupp, då skulle du säga att det var hopplöst. Det är mycket klart att detta kan fungera under vissa omständigheter. "

NIAID finansierar för närvarande ett antal HIV-förebyggande projekt, från ringbaserade former av skydd med olika droger, till dagliga tabletter och till och med implantat. Målet är att så småningom ge kvinnor ett antal effektiva sätt att skydda sig mot viruset.

Nyhetsbrevet levererar de senaste hälsosamma levande nyheterna direkt till din inkorg. Se till att du aldrig saknar dig genom att anmäla dig här ...

Läkares Råd